Home Новини сучасних технологій Що являє собою барометр та для чого він потрібний на смартфонах

Що являє собою барометр та для чого він потрібний на смартфонах

0

В одній із попередніх статей на нашому сайті говорилось про датчики, які присутні на наших смартфонах і тоді ми згадували про барометр. Зараз ми більш детально розглянемо, що являє собою барометр та для чого він потрібний на смартфонах.

Барометр – це датчик, який визначає атмосферний тиск. Розташовується даний датчик у нижній частині корпуса смартфона та виконує дві основні функцій. Перша функція – визначення погоди, друга – місця знаходження. Щодо першої функції, то напевно мало хто самостійно буде відслідковувати рівень тиску та на основі нього визначатиме сприятливість погоди, так як сьогодні цим займаються спеціальні додатки. А от щодо другої функції, то визначення точного місця знаходження в навігаторі зацікавить багатьох користувачів.

Наявний в смартфоні барометр може визначати положення людини в просторі, тобто він може визначати, наскільки високо користувач знаходиться або над рівнем моря, або над землею. Для коректної роботи барометра, на вашому смартфоні повинні бути доступні GPS-сигнал та мобільний інтернет. Таким чином, даний датчик зможе порівнювати свої показники із локальними показниками барометрів інших пристроїв через мережу. Відповідно до цього, надалі він зможе точно визначити, з яких причин відбулась зміна атмосферного тиску та в подальшому надавати вам точні дані.

Розібравшись, що це за датчик, то варто відмітити, що використовують його звичайні користувачі досить рідко. Але якщо ви плануєте ним користуватись, то в Google Play ви можете завантажити додатки із назвою даного датчика та переглянути його дані чи провести калібрування. Також, якщо ви не впевнені в тому, що даний датчик присутній на телефоні, в магазинах додатків ви знайдете і програми для визначення наявних датчиків на смартфоні, або ж пошукати таку інформацію в технічних характеристиках вашого пристрою.

Також нещодавно стало відомо, що компанія Canon буде поставляти свої датчики для смартфонів.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version