Home Новини сучасних технологій Названо причину відмови виробників смартфонів від роз’єму для навушників

Названо причину відмови виробників смартфонів від роз’єму для навушників

0

Якщо ви любитель прослуховувати музику в навушниках, то для вас, ймовірно, не зовсім зрозуміло, чому із сучасних смартфонів вони все більше зникають. Швидше за все, через декілька років, роз’єм для навушників узагалі не можливо буде побачити на смартфонах. Давайте ж вияснимо причину відмови виробників смартфонів від роз’єму для навушників.

Для початку, багато хто вважає, що роз’єм для навушників є застарілою технологією, відповідно і відмовляються від неї. Але ж не всім підходять та не всі мають бажання користуватись Bluetooth-навушниками, а ще й ціна на дротові та бездротові навушники також різниться. Правда поки це не є аргументом для збереження 3,5-мм роз’єму для навушників.

Також причиною відмови від 3,5-мм роз’єму для навушників називають відсутність внутрішнього місця, тобто без даного роз’єму смартфони зможуть бути компактнішими. Виробники говорять про те, що замість даного роз’єму можна збільшити об’єм акумулятора, або ж встановити ще якийсь важливий датчик, тощо.

Не можна і не згадати про те, що таким чином виробники просувають свої фірмові бездротові навушники. Відповідно з цього вони отримуватимуть додатковий прибуток. Прикладом може стати компанія Apple із своїми AirPods. Правда сама компанія Apple, та й не тільки, говорить, що таким чином вони змогли досягнути більшого рівня захисту від води та пилу.

Є ще одна думка, з приводу причин відмови від 3,5-мм роз’єму і полягає вона в додатковому зборі даних з вашого смартфона через модуль Bluetooth. Тобто, користуючись бездротовими навушниками, у вас весь час повинен бути ввімкнений Bluetooth. Правда підтверджуючої інформації про правдивість даної причини немає.

Також нещодавно було названо неочікувані пристрої, які можна підключити до роз’єму для навушників в смартфоні.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version