Home Новини сучасних технологій Відомо, як захистити свій домашній Wi-Fi від сусідів та інших сторонніх підключень

Відомо, як захистити свій домашній Wi-Fi від сусідів та інших сторонніх підключень

0

Ситуація, про яку ми зараз поговоримо, знайома практично усім – до вашого Wi-Fi підключаються сусіди. Так, таке буває дуже часто, особливо це просто зробити, якщо ви не змінили стандартний пароль, який написаний на вашому роутері, на новий. Сьогодні ж стало відомо, як захистити свій домашній Wi-Fi від сусідів та інших сторонніх підключень. Зараз ми назвемо кілька способів.

Перший спосіб – потрібно обмежити список пристроїв, які можуть підключатись до вашого Wi-Fi. Це, до речі, є один із найдієвіших, швидких та справді простих способів. Для цього вам потрібно перейти в меню роутера та знайти пункт «фільтрація по MAC-адресах». Тут ви знайдете адреса різних пристроїв, які отримують доступ до вашого Wi-Fi. Далі вносите в чорний список MAC-адресу сусіда, а всі наявні підключені ваші пристрої до білого списку.

Якщо ви не знаєте точної своєї адреси, то щоб дізнатись її на Windows потрібно зробити такі дії: натисніть комбінацію клавіш Win + R та в наявну строку введіть msinfo32. Далі переходите в розділ «Компоненти» - «Мережа» - «Адаптер».

Для вияснення MAC-адреси Wi-Fi для Android-смартфонів, переходите в меню «Про телефон» та шукаєте там пункт із адресою. Для iOS також потрібно перейти в «Налаштування» - «Основні» - «Про пристрій» і шукаєте пункт з адресою Wi-Fi.

Другий спосіб полягає в перейменуванні імені вашого роутера, можливо такого, яке не буде вказувати на вас, а ще паролю до нього. Це можна зробити безпосередньо в налаштуваннях самого роутера. Також рекомендується вимкнути дистанційне керування роутером та функцію WPS.

Також нещодавно було названо простий спосіб підключення до Wi-Fi, не маючи пароля для доступу.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version