Home Новини сучасних технологій IP телефон замість звичайного домашнього – усі за та проти

IP телефон замість звичайного домашнього – усі за та проти

0
IP телефон замість звичайного домашнього - усі за та проти

Хто пам’ятає як в кожному домі стояв стаціонарний домашній телефон? Можливо, хтось ще зараз таким користується? В сучасному світі такий тип аналогового зв’язку вже відходить в минуле, а на заміну йому приходить IP телефонія, яка працює від мережі інтернет. Давайте визначимось чи варто собі додому встановлювати телефон такого типу і як взагалі це робиться.

Якщо ви у себе вдома маєте домашній телефон, то для підключення нового потрібно забрати шнур і придбати пристрій, який підтримує IP-протокол. Є декілька схем як це можна зробити:
∙Перша стандартна та найбільш вигідна. Провайдер пропонує вам свої послуги, ви їх купуєте, вам дають модем (зазвичай в розстрочку), а телефон, який і так є у вас вдома підключаєте до модема. В модемі повинен бути спеціальний роз'єм RJ11.
∙Наступна схема - купуєте телефон із функцією IP-телефонії і підключаєте до маршрутизатора. Цей спосіб найбільше розповсюджений в офісах, бо такі пристрої дорого коштують і не вигідні.

Цікаво: Названо 3 найкращі та надійні кнопкові телефони 2022 року з камерою та 2 сім-картами

В IP телефонах є один вагомий мінус. Якщо через якісь обставини у вас віключать електрику, то телефон не буде працювати взагалі, а значить ви залишитесь без зв'язку. Натомість, якщо у вас старий аналоговий телефон, то вимкнення світла вам абсолютно не страшне, адже пристрій продовжить працювати. Хочеться чи ні, але ось такий старий аналоговий зв'язок відходить у минуле і з часом стане взагалі не доступний. Тому доведеться або взагалі відмовлятись від домашнього телефону, або переходити на новий стандарт. До речі, якщо ви надумали перейти, то уточніть чи можна буде зберегти той самий номер телефону, бо не завжди це можливо.

Тож чи варто встановлювати собі взагалі новий домашній телефон із IP? Ну це діло кожного, але в IP телефонах немає чогось особливого чи неперевершеного. Зараз, коли стільки смартфонів, не можливо здивувати людину стаціонарним телефоном. Він має якісь переваги та нові функції, якщо порівнювати із старими аналоговими, але ця різниця помітна буде лише організаціям, звичайний користувач нічого не помітить. Стаціонарний телефон зручний лише там, де не ловить мобільна мережа, але таких місць не існує або ж дуже мало. Чи змінювати свій домашній телефон це вибір кожного, але загалом це немає жодного сенсу. Краще користуватись смартфоном і не мати проблем.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version