Home Новини сучасних технологій iPhone: 7 функцій, які змінять спосіб використання телефону

iPhone: 7 функцій, які змінять спосіб використання телефону

0

Хоча iPhone ( iOS ) має більш обмежену систему, ніж Android, все ж пропонує деякі функції налаштування, які можуть покращити спосіб використання телефону. Віджети, наприклад, можуть сприяти певним швидким діям, як-от відповідь на електронний лист або перевірка завдань на день. Режим зосередженості може допомогти вам у звичайних заняттях, забезпечуючи роботу смартфона під час роботи, навчання чи відпочинку.

Спосіб взаємодії зі сповіщеннями також можна змінити, а також ярлики Центру керування та значки головного екрана. У наступному списку ITechNews зібрав сім порад щодо того, як зробити ваш iPhone ще більш функціональним і персоналізованим. Перевірити.

1. Використовуйте віджети

Віджети для iPhone були представлені в оновленні iOS 14, і вони є дуже корисними функціями для налаштування головного екрана телефону. Крім того, ярлики також можуть полегшити користування смартфоном, оскільки за допомогою них можна швидше перевіряти інформацію - наприклад, за допомогою віджета електронної пошти можна переглянути незавершені завдання дня.

Варіанти віджетів різноманітні, серед яких відображаються відсоток заряду батареї, активні будильники, поточна температура та навіть останні новини з Бразилії та світу. Щоб додати їх на iPhone, торкніться вільної області головного екрана та натисніть на значок «+», який відобразиться у верхньому лівому куті екрана. Потім виберіть потрібний значок і натисніть на нього.

Щоб встановити розмір віджета, просто проведіть пальцем по екрану вліво. Коли закінчите, просто торкніться «Додати віджет», і він стане доступним на головному екрані. Варто пам'ятати, що для доступу до їх значків на телефоні необхідно завантажити програми.

Цікаво: Як увімкнути аварійний вхід на iPhone.

2. Видаліть програми, якими ви користуєтеся рідко, з головного екрана

Видалення програм із головного екрана також може бути хорошим рішенням, щоб упорядкувати телефон і навіть забезпечити більшу конфіденційність під час його використання. Це тому, що ця техніка дозволяє швидко «приховувати» програми, що може зробити ваш телефон більш безпечним, наприклад, у разі крадіжки або крадіжки (перегляньте тут інші способи приховування програм) .

Для цього торкніться піктограми програми й утримуйте її на кілька секунд. Потім натисніть «Видалити програму», а потім виберіть опцію «Видалити з головного екрана». У результаті піктограма програми більше не буде доступною на головному екрані, але ви все одно зможете знайти її в бібліотеці програм.

Цікаво: Розповідаємо, як дізнатися IP-адресу вашого iPhone.

3. Налаштуйте різні режими фокусування

В iOS 15 з’явився режим фокусування — функція, яка дозволяє встановлювати час для різних завдань, щоб допомогти користувачам підвищити продуктивність протягом дня. За замовчуванням ця функція вимикає мобільні сповіщення та сповіщення, але за потреби ви можете вибрати важливих людей і програми, щоб продовжувати отримувати сповіщення.

Щоб активувати функцію, перейдіть до налаштувань iPhone (iOS) і натисніть «Фокус». Там ви можете налаштувати різні параметри, як-от «Не турбувати», «Сон», «Особисті» та «Робота», щоб вибрати час автоматичного запуску кожного з них. Це корисно, наприклад, щоб зробити режим фокусування на роботі початок о 7 ранку та режим «Не турбувати» о 6 вечора.

Важлива порада: змінюйте час відповідно до свого дня. Щоб створити цю автоматичну роботу, просто активуйте перемикач «Активувати автоматично» в режимі фокусування за вашим вибором. Потім просто виберіть період часу.

Режим «Не турбувати» може бути хорошим вибором для моментів, які вимагають вищого рівня концентрації, тоді як у режимі «Робота» можна дозволити сповіщення лише про важливі дзвінки чи повідомлення, наприклад, від колег.

У режимі «Сон» ви можете встановити час відпочинку і таким чином припинити сповіщення, щоб вони вам не заважали. Режим «Особистий» може бути корисним, наприклад, для виконання домашнього завдання або насолоди після обіду з родиною.

Варто зазначити, що всі режими можна налаштувати відповідно до того, який вам найбільше підходить, а також можна створити новий, натиснувши на значок «+» у верхньому правому куті екрана. Таким чином, ви можете встановлювати режими фокусування для різних цілей, наприклад, як тренування, гра у відеоігри чи читання книг.

Цікаво: Відомо, чому варто відмовитися від “живих фотографій” на iPhone.

4. Перегляньте мобільні сповіщення

IPhone дозволяє розширену конфігурацію щодо сповіщень, що дозволяє зробити зручність використання вашого телефону відповідно до ваших потреб. Ви можете окремо визначити, як кожна програма сповіщатиме вас, що безпосередньо впливає на те, як користувач взаємодіє з певною службою.

Для кожної із завантажених програм ви можете дозволити відображати сповіщення на екрані блокування, у центрі сповіщень або у вигляді банерів у верхній частині екрана. Крім того, також можна вибрати спосіб групування сповіщень і відтворення звуків.

Крім того, є більш загальні функції, такі як, наприклад, заплановане резюме, яке групує менш термінові сповіщення, щоб надіслати їх усі одночасно. У цьому випадку ви можете визначити, які програми ви вважаєте менш важливими. Попередній перегляд також застосовується до всіх сповіщень і дозволяє користувачеві визначити, чи буде вміст сповіщень видимим, наприклад, коли екран заблоковано.

Щоб отримати доступ до налаштувань сповіщень на iPhone (iOS), перейдіть до налаштувань і натисніть «Сповіщення». Щоб налаштувати індивідуальні сповіщення для кожної програми, просто проведіть пальцем по екрану вниз і торкніться відповідного програмного забезпечення.

Цікаво: Відомо, як увімкнути або вимкнути Bluetooth на iPhone та iPad.

5. Перегляньте, як працюють Face ID і коди

Face ID працює як форма автентифікації безпеки на iPhone. Ця функція здатна розпізнавати риси обличчя через камеру мобільного телефону та працює як пароль. Це корисно в першу чергу своєю практичністю, оскільки достатньо подивитися на екран, щоб звільнити використання смартфона або підтвердити фінансові операції.

Крім того, Face ID можна використовувати для доступу до програми Wallet, служити для подвійної автентифікації для відкриття програм обміну повідомленнями або цифрового банкінгу та завантажувати програми з App Store. Іншою можливою функцією є підтвердження особи користувача під час використання функції автозаповнення пароля. Ви можете зберегти або видалити ці параметри, як вважаєте за потрібне.

Щоб налаштувати Face ID, перейдіть до налаштувань iPhone і натисніть «Face ID & Passcode». Там користувач може зареєструвати обличчя та налаштувати функцію для розпізнавання, навіть якщо людина носить маску, окуляри чи інший зовнішній вигляд.

Крім того, також можна ввімкнути «Вимагати уваги до Face ID», налаштування, яке вимагає від користувача дивитися на камеру перед наданням доступу до пристрою, що забезпечує додатковий рівень безпеки.

Цікаво: Розповідаємо, як знайти програми на iPhone.

6. Змініть свій Центр керування

Ви також можете змінити спосіб взаємодії з iPhone, змінивши піктограми Центру керування. Таким чином, замінивши їх новими ярликами або додавши ті, які найчастіше використовуються, користувач може полегшити доступ до певних програм або мобільних функцій. Щоб внести зміни, перейдіть до налаштувань телефону, проведіть пальцем вниз і натисніть «Центр керування».

Потім клацніть значок «+» біля доступних ресурсів, щоб додати їх до Центру керування, і значок «-», щоб видалити їх. Торкнувшись і натиснувши три смужки на правій стороні елемента керування, ви також можете переставити ярлики так, як вам подобається.

Деякі корисні опції серед доступних значків – це ліхтарик, Shazam (для визначення пісень) і кнопка швидкого доступу до запису екрана. Але варто пам’ятати, що ідеально – налаштувати ресурс відповідно до ваших уподобань зручності використання.

7. Змініть роботу окремих програм

Ще одна функція iPhone дозволяє налаштувати, як буде взаємодіяти з кожним із завантажуваних додатків окремо. Для цього просто увійдіть до налаштувань і проведіть по екрану вниз, доки не знайдете вкладку, яка групує всі програми, встановлені на вашому смартфоні. Потім виберіть потрібну програму, щоб отримати доступ до окремих налаштувань для кожної програми.

Там користувач може надати додатку доступ до місцезнаходження пристрою або стільникових даних, наприклад. Ви також можете визначити тип використання програми з Siri – наприклад, чи може вона з’являтися в пропозиціях або в пошуку. Крім того, ви також можете встановити, як сповіщення відображатимуться на екрані вашого iPhone, і налаштувати їх відповідно до ваших уподобань.

Цікаво: Розповідаємо, як увімкнути Wi-Fi Calling на мобільному.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

NO COMMENTS

Exit mobile version