Home Новини сучасних технологій Хто справжній король смартфонів: iPhone чи Android?

Хто справжній король смартфонів: iPhone чи Android?

0

З того часу, як на ринку з’явилися перші смартфони під управлінням Android та iOS, всі користувачі смартфонів розділилися на два табори: які вважають кращими iPhone-смартфони та ті, які вважають кращими Android -смартфони. Зараз же спробуємо розібратися, хто справжній король смартфонів: iPhone чи Android.

Android

Серед переваг смартфонів на Android варто відмітити те, що смартфонів з цією операційною системою неймовірно багато, і вибір смартфона з конкретними характеристиками або ж конкретною вартістю, не складе проблем. Практично всі виробники смартфонів вибирають Android в якості операційної системи для своїх смартфонів.

Також варто відмітити, що OC Android відкрита, що означає, що будь-хто може завантажити її та використовувати на власному смартфоні. Також ця операційна система максимально гнучка в налаштуваннях, тобто ви можете створити власний вигляд своєї операційної системи.
Ще одна перевага це те, що останні версії Android виходять справді насичені новими та корисними функціями.

Серед недоліків OC Android можна назвати те, що смартфони на цій ОС отримують оновлення не так довго, 3-4 роки; вживані смартфони не користуються популярністю і сильно дешевшають після 1-го року використання; вживані смартфони швидко "вповільнюються"; висока ймовірність зараження вірусами.

iPhone

Найчастіше, смартфони від компанії Apple вихваляють за якість збірки та матеріалів. Також серед переваг можна назвати камери, тому що якість отриманих фото дійсно висока, навіть не дивлячись на те, що по Мп вони поступаються багатьом смартфонам.

Також варто відмітити, що смартфони iPhone високо ціняться на вторинному ринку і в ціні падають не так сильно, як смартфони на Android.

Оновлення це найбільша перевага смартфонів iPhone, оскільки вони підтримують практично весь час. Стабільні оновлення iOS надходять на смартфони протягом 5 років (як мінімум), а в подальшому Apple випускає оновлення безпеки та критичні виправлення помилок.
Серед мінусів, на що зразу звертається увага, це їхня дороговизна і бюджетного iPhone ви не знайдете. Навіть версії SE не можна віднести до бюджетних.

Вибір смартфонів неймовірно малий. Фактично, Apple випускає кожного року 4-5 нових смартфонів + 4-5 моделей минулорічних та позаминулорічних. Тобто вибір зводиться до 15 смартфонів.
iOS закрита від сторонніх, а значить ви можете завантажити на свій смартфон тільки ті додатки, які доступні в AppStore.

Як бачите, преваг багато як в смартфонах на Android так і на iOS. Якщо вас цікавить бюджетний смартфон, то краще дивитися в сторону Android смартфонів, а якщо готові потратити більше, то можете вибирати смартфон iOS.

Також нещодавно було названо 10 цікавих фактів про операційну систему Android.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version