Home Новини сучасних технологій Бізнес новини Названо ситуації з банківською картою, коли потрібно негайно зв’язатися з банком

Названо ситуації з банківською картою, коли потрібно негайно зв’язатися з банком

0

Банківські картки зараз користуються популярністю серед українців і навіть вспіли стати такою річчю, без якої вже важко обходитися. Враховуючи це, ми все рідше звертаємо увагу на ситуації, які мають ставати приводом для звернення в банк і негайного блокування картки або її перевипуску. Зараз же, буде названо ситуації, коли потрібно негайно зв’язатися з банком, для уникнення викрадення коштів з неї.

Підозрілі повідомлення

Останнім часом, всі ми отримуємо все більше дивних та рекламних повідомлень на свої смартфони і в більшості випадків, вже навіть не читаючи їх, зразу видаляємо. Проблема в тому, що серед цієї великої кількості непотрібних повідомлень, ви можете загубити дійсно важливі, серед яких можуть бути повідомлення із банку, де йдеться про те, що була спроба входу в онлайн банк (приват24, monobank та інших), неправильно введені дані для входу в онлайн-банк, невдала спроба зняття готівки з картки або ж спроба розрахунку в інтернеті і тому подібне. Всі такі повідомлення є сигналом, що ви, та ваш рахунок або картка вже в прицілі зловмисників. В таких випадках, варто зв’язатися з банком, та повідомити про отримання повідомлень із підозрілим текстом.

Дзвінки від "співробітників" банку

Ще одна ознака того, що вами зацікавилися шахраї - дзвінки від імені банку. Якщо раніше, з вами ніколи не зв’язувались співробітники банку, а останнім часом вони різко зажадали вам "допомогти з безпекою рахунку", то варто зателефонувати на гарячу лінію вашого банку та уточнити, чи номер телефону, який вам почав телефонувати, належить банку чи ні. Якщо це липовий співробітник, то слід додати його в чорний список та при можливості, перевипустити свою карту і покращити ступінь захисту свого рахунку.

Втрата банківської карти

Втрата банківської картки це та ситуація, в якій необхідно зразу звертатися в банк і блокувати свою картку. Шукати її особисто, або через соціальні мережі і знайомих, не варто. Тим більше, якщо ви не знаєте, де могли її загубити.

Якщо ви загубили картку, то можете спочатку переказати всі свої кошти з неї, на свою іншу картку і тільки потім блокувати. Якщо ж у вас картка з безконтактною оплатою, то її краще заблокувати зразу.

Оплата не проходить з першого разу

Це ще одна ознака того, що варто поспілкуватись з співробітниками банку і прояснити ситуацію з банківською карткою, оскільки причин, через які не проходить оплата досить багато, починаючи з блокування картки і закінчуючи проблемами із платіжною системою.
Ми назвали тільки найчастіші ситуації, в яких необхідно звертатися в свій банк для вирішення проблем. В будь-якому випадку, якщо ви запідозрили щось, то необхідно зразу зв'язатися із співробітниками банку.

Також нещодавно було названо 5 ознак фінансової піраміди і чому не варто з ними зв’язуватися.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version