Home Новини сучасних технологій Бізнес новини Названо 5 ознак фінансової піраміди і чому не варто з ними зв’язуватися

Названо 5 ознак фінансової піраміди і чому не варто з ними зв’язуватися

0

Досить часто, в інтернеті можна прочитати про способи легкого заробітку, серед яких досить часто зустрічається спосіб із інвестуванням. Так, саме по собі інвестування це досить прибуткова справа, але тільки у випадку вдалої інвестиції, та ще й при інвестуванні солідної суми, якої в більшості звичайних громадян навіть близько не знайдеться. Зараз же, поговоримо про той спосіб інвестування, про який найчастіше пишуть в мережі і де обіцяють просто космічні доходи в рік (80-90-100% дохідність). Проблема в тому, що всі такі інвестиційні проекти закінчуються завжди однаково – проект закривається і гроші вам ніхто не віддасть (схоже на піраміду?). Так ось, щоб ви змогли зразу розгледіти такі “вигідні інвестиції”, зараз буде названо 5 ознак фінансової піраміди і чому не варто з ними зв’язуватися.

Так, якщо якийсь проект обіцяє дохідність понад 70-80-90-100% за такий короткий проміжок часу як місяць-рік, то це однозначно фінансова піраміда, яких в історії України вже було достатньо (МММ тому підтвердження). Хоча скандалів навколо них було достатньо і українці втрачали там шалену кількість грошей, це не зупиняє більшість населення вкладатися в такі сумнівні проекти. Так ось, повертаємося до ознак фінансової пірамід

Незрозуміле визначення сфери діяльності

Якщо ви захочете уточнити сферу діяльності інвестиційного проекту, то в більшості випадків вам не зможуть нічого конкретного відповісти, оскільки такі проекти не прикріплені ні до одної сфери діяльності в економіці. Також організація, яка хоче взяти від вас гроші, навіть не зможе чітко пояснити свій план інвестицій, список проектів в які будуть вливатися інвестиції. По факту, ви не отримаєте жодної конкретної інформації. Все чим будуть вас "годувати" - це обіцянками про багате майбутнє і тому подібне.

Ліцензія, а саме її відсутність

Організація, яка займається фінансовою діяльністю, тобто збирає кошти в населення і кудись їх інвестує, повинна мати ліцензію НБУ. З ймовірністю в 90 %, організація, яка пропонує ваш шалені прибутки, не зможе пред'явити ліцензію й довести легальність своєї діяльності. Такі організації варто уникати, оскільки ймовірність шахрайських дій висока.

Великий перший внесок

Ще одною ознакою фінансової піраміди є те, що вам необхідно робити перший внесок великим. З точки зору піраміди це очевидно, оскільки повертати кошти першим вкладникам потрібно, а ви і ваші гроші стануть саме тою "подушкою", яка їх (організаторів піраміди) врятує.
Наступною причиною таких високих внесків є те, що організатори піраміди зможуть максимально швидко заробити серйозні суми і закрити свій "вигідний проект".

Відсутність серйозних активів

В більшості випадків, організації, які пропонують серйозний дохід, були зареєстровані декілька місяців тому, з відсутнім статутним капіталом, та ще й без фізичних офісів по Україні. Якщо ви натрапили саме на таку організацію, варто максимально швидко тікати від них, оскільки фінансова піраміда завершує свою діяльність тоді, коли більшість вкладників вимагатимуть виплатити їхні кошти.

Надокучливість

Якщо ви хоча б один раз мали справу з фінансовою пірамідою, то могли звернути увагу, що вони неймовірно надокучливі і максимально прямо вимагають від вас грошей, прикриваючись вигідними та персональними пропозиціями. Традиційно, вкладатися в таку організацію не варто, оскільки їхня ціль це виманити з вас велику кількість коштів і на максимально тривалий період.

Також, нещодавно стало відомо, що шахраї з OLX знову взялися за клієнтів ПриватБанку.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version