Home Новини сучасних технологій Бізнес новини Шахраї з OLX знову взялися за клієнтів ПриватБанку

Шахраї з OLX знову взялися за клієнтів ПриватБанку

0

Останнім часом все більше новин можна прочитати про шахраїв, які виманюють кошти в клієнтів ПриватБанку. Нещодавно ми повідомляли про те, як шахрай від імені ПриватБанку викрав 10 тис грн від пенсіонера під виглядом актуалізації даних, а сьогодні стало відомо, що шахраї з OLX знову взялися за клієнтів ПриватБанку.
Вже давно всім відомо, що на OLX “продає” велика кількість шахраї, які всіма способами змушують своїх потенційних клієнтів відправити їм попередню оплату або ж невелику суму у вигляді страхівки.

В даному випадку, клієнт банку залишила позитивний відгук стосовно роботи служби безпеки ПриватБанк на сайті МінФін, де описала до болю класичну шахрайську схему. За словами клієнта, вона шукала певний товар на OLX і один продавець запропонував вигідну ціну, на яку клієнт погодилася. Традиційно в таких випадках, особливо шахрайських, продавець захотів отримати страхівку у вигляді невеликої попередньої оплати. Клієнт оплатила необхідну суму в розмірі 2000 грн та повідомила продавця про успішність операції.

Як завжди це відбувається, продавець вирішив «випаруватися в повітрі» та видалив всі свої оголошення з OLX, заблокував всі номери і, логічно, не відправив клієнту товар. Клієнт повідомила банк про шахрайські дії в її сторону та відправила запит на повернення коштів. З її слів, вона не очікувала, що хтось візьметься за розгляд цієї ситуації і, відповідно, ніхто не поверне їй кошти.

На щастя, це сумна історія із позитивною розв’язкою, оскільки через деяких час, клієнт отримала дзвінок від співробітників банку із позитивним результатом стосовно пошуку шахрая та повернення втрачених коштів. В даному випадку клієнту пощастило, оскільки шахраїв стає все більше і більше, а українці все більше і більше стають довірливими.

На жаль, позитивний результат схожих ситуацій трапляється не завжди, оскільки шахраї знаходять такі лазівки, що банк офіційно не може підтвердити шахрайство і, відповідно, повернути викрадені кошти.

Шахраї з OLX знову взялися за клієнтів ПриватБанку

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version