Home Новини сучасних технологій Компанія Google висунула вимогу всім виробникам телевізорів

Компанія Google висунула вимогу всім виробникам телевізорів

0

Як відомо, Альянс за відкриті медіа створив відеокодек AV1, який розроблений для ефективної передачі відео через Інтернет з мінімальним впливом на якість. Найкраще, що це безкоштовно тому компаніям не потрібно платити будь-які ліцензійні збори, але, на жаль, його прийняття було досить повільним до останнього часу. Прийняття AV1 може прискоритися в 2021 році, оскільки Компанія Google висунула вимогу всім виробникам телевізорів, щоб їхня продукція підтримували декодування відео AV1.

Хоча очевидно, що AV1 набирає популярності в Інтернеті для потокового передавання та споживання медіа, лише кілька потокових служб кодують частину їх вмісту в AV1. YouTube передає деякі відео, закодовані в AV1, на вибраних пристроях Android TV , Vimeo почав кодувати деякі відео на своєму каналі Staff Picks в AV1, а Netflix вибирає заголовки в AV1, якщо ввімкнено режим збереження даних служби . Google, один з найбільших прихильників AV1, нещодавно оголосив про свої плани використовувати AV1 для “всього спектру відеопрограм та послуг Google”.

Однак для більш широкого прийняття AV1 потрібно мати більше пристроїв із апаратним забезпеченням для декодування AV1, що є необхідністю для забезпечення енергоефективного та швидкого відтворення відео. З цією метою Google вимагає, щоб усі нові пристрої Android TV, що запускаються після 31 березня 2021 року, підтримували декодування відео AV1. Зазначено, що ця вимога застосовується до всіх нових телевізійних продуктів, що випускаються з Android 10 або Android 11 пізніше цього року. 

Існує більше доказів того, що Google вимагає підтримки AV1 вимогою до всіх майбутніх пристроїв Android TV. Як повідомляється, компанія вже потребує підтримки декодування відео AV1 для всіх пристроїв 4K HDR та 8K Android TV, які запускаються з Android 10. Керівництво Android TV вказує, що багато недавно запущених 4K HDR пристроїв Android TV поставляються з сумісним з AV1 SoC, таким як MediaTek T30 / T31 / T32 або Realtek RTD2851M. 

Наприклад, телевізор X915 8K від TCL підтримує декодування AV1 завдяки своєму Realtek RTD2851M SoC у поєднанні з RTD2893 , що робить його одним з перших телевізорів, що підтримує потокове 8K-відео з YouTube. Оскільки Google вже підтримує телевізори високого класу для підтримки AV1, має сенс, що незабаром вони поширюють цю вимогу на всі продукти Android TV, що Google може зробити, оскільки контролює платформу Android TV.

Насправді, великий телевізійний бренд вже підтвердив, що вся його телевізійна лінійка 2021 року підтримуватиме відео AV1. FlatPanelsHD повідомляє,  що всі телевізори Sony 2021 року підтримуватимуть декодування відео AV1. Sony постачає свої телевізори з Android TV і продовжуватиме робити це в 2021 році.

Компанія LG і Samsung також підтримуюють цю ідею

LG і Samsung – обидва використовують свої власні операційні системи – вже почали впроваджувати підтримку AV1 на деяких своїх телевізорах, повідомляє FlatPanelsHD . Це лише питання часу, коли більшість телевізорів підтримають безкоштовний кодек. Інші пристрої, такі як смартфони, планшети та ПК, також нещодавно отримують підтримку відео AV1. Обидва набори мікросхем MediaTek Dimensity 1000 та Samsung Exynos 2100 підтримують декодування AV1, тоді як процесори 11-го покоління Intel, графічні процесори серії NVIDIA RTX 30 та графічні процесори AMD Radeon RX 6000 також підтримують AV1 . 

Оскільки пристрої отримують кращі дисплеї, а потокові послуги підвищують свою якість, прийняття кращих стандартів кодування відео буде важливим для задоволення очікувань користувачів та запобігання задуху нашої Інтернет-інфраструктури.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version