Home Новини сучасних технологій Корисні поради для тих, хто не знає, як вирішити проблему з підвисанням...

Корисні поради для тих, хто не знає, як вирішити проблему з підвисанням телефона

0

Підвисання смартфона виникає від перевантаження пристрою. Ми думаємо, з подібним явищем Ви всі періодично стикалися. Дуже дратує, коли ми маємо швидко переглянути повідомлення у Вайбері чи Інстаграмі, а наш смартфон починає підвисати. Проте, це лише частина проблеми. Інколи гальмування роботи призводить до втрати повідомлень у месенджерах. Так само sms приходить з запізненням – ми не бачимо актуальну інформацію.

Цікаво: Названо основні причини, чому смартфони із скляним корпусом не варто купувати.

Підвисання роботи буває не тільки у смартфонів, але й у інших пристроїв – комп’ютерів, ноутбуків і т.д. Переважна більшість таких випадків трапляється через перевантаження гаджетів.

У цій статті ми хочемо дати Вам кілька порад, як правильніше користуватися пристроями та, що можна видалити з пам’яті смартфона, аби він почав працювати швидше. Ось декілька правил щодо правильного користування Вашим гаджетом:

1. Періодично дивіться, скільки вільної пам’яті залишилося на Вашому смартфоні. Вона необхідна різним програмам для коректної їх роботи. Тому спочатку запустіть необхідні додатки, а після цього перевірте, скільки залишилося пам’яті на пристрої.

2. Не перевантажуйте роботу смартфона великою кількістю одночасно запущених програм. Звичайно, пристрої оптимізують роботу додатків, запускаючи їх у фоні, але вони все рівно тягнуть ресурси. Тобто, необхідно також слідкувати за оперативною пам’яттю гаджету.

3. Те ж саме стосується потужних програм. Якщо Ви вже відкрили Інстаграм, то не потрібно паралельно переглядати відео на Ютуб. Якщо ж у Вас смартфон флагманського типу з величезним об’ємом пам’яті, то Вам ця порада, можливо, і не потрібна.

4. Подивіться шторку смартфона. Якщо там увімкнені лишні програми, якими Ви зараз не користуєтеся, то вимкніть їх. Це стосується Wi-Fi, GPS, Bluetooth. Якщо всі вони одночасно ввімкнені, то добре тягнуть ресурси телефона.

Цікаво: Популярний блогер назвав найкращі смартфони 2021 року.

Ось декілька корисних порад, як звільнити місце на карті пам’яті:

1. Ця порада корисна усім власникам смартфонів, незалежно від потужності. Періодично очищайте свій телефон від усього непотрібного. Це стосується фото, відео, аудіо, різних файлів та sms-повідомлень. Останні потрібно передивлятися та видаляти, якщо інформації на них немає, на даний момент, для Вас ніякої цінності. А ось фото та інші файли можна зберігати на Google-диску. Тоді вони не використовують пам'ять смартфона. Також це зручно і надійно, адже ніхто не застрахований від поломки пристрою, що може потягнути за собою втрату даних на ньому.

2. Також потрібно періодично передивлятися додатки – чи всіма ними Ви користуєтеся? Якщо є такі програми, які майже не потрібні, то видаліть їх. Адже додатки сильно перевантажують пам'ять смартфона, навіть якщо вони і не запущені. Тому, що програми прописують в системі різні дані, крім цього на них приходять оновлення. Все це в комплексі добряче уповільнює роботу Вашого гаджета.

3. Очистка кешу тих же додатків має стати для Вас правилом. Робити це потрібно не рідше одного разу на місяць. Для тих, хто не знає – кеш чиститься в налаштуваннях додатків.

Цікаво: Відомо, чому деякі смартфони називають флагманськими і чим вони відрізняються від звичайних.

Ще декілька причин, чому відбувається підвисання смартфона та кілька порад з цього приводу:

1. Оновлення додатків, які надсилаються розробниками. Звичайно, новіші версії програм працюють краще та без помилок – для цього й придумані оновлення. Проте, якщо Ваш смартфон старої моделі, то йому все важче з часом оновлюватись до сучасних програм. Це також є однією з причин, чому підвисає смартфон.

2. Ми не раз наголошували у своїх статтях про важливість кібербезпеки. Але, якщо Ви, все ж таки, завантажили на свій смартфон додаток зі сторонніх неперевірених ресурсів, то, можливо, разом з додатком отримали ще й вірус. Наявність вірусу на смартфоні точно гальмуватиме його роботу. Щоб вирішити цю проблему, скористайтеся хорошою платною антивірусною програмою.

3. Ще однією причиною, чому смартфон працює повільно, є деградація пам’яті. Це відбувається, коли контролеру пам’яті потрібно витрачати більше часу на зчитування та запис даних з робочих осередків накопичувача.

4. І останньою нашою порадою буде - скинути налаштування пристрою до заводських початкових налаштувань. Але спробувати робити це потрібно лише в тому випадку, якщо інші, описані нами поради, не допомогли Вам у вирішенні проблеми з підвисанням смартфона.

Якщо Ви скористаєтеся усіма порадами, описаними в цій статті, або хоча б деякою їх частиною, то ресурсів телефона Вам вистачить надовго, і не потрібно буде найближчим часом купувати новий потужніший пристрій.

Також нещодавно стало відомо, як смартфони впливають на організм людини.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

NO COMMENTS

Exit mobile version