Home Новини сучасних технологій MacBook Air пройшов через AnTuTu і вразив своїми результатами

MacBook Air пройшов через AnTuTu і вразив своїми результатами

0

Цього року Apple оголосила про значні зміни в лінійці ПК та MacBook. Компанія залишає платформи x86 на користь чіпів на базі ARM. Зовсім недавно компанія представила MacBook Air, перший із своїх MacBook, який поставляється з новим чіпсетом Apple M1, першим чіпом на базі ARM для комп’ютерів. Сьогодні MacBook Air пройшов через AnTuTu і вразив своїми результатами. Ноутбук отримав оцінку понад 1 мільйон. Для тесту було використано додаток iOS для AnTuTu, як ми вже говорили раніше Big Sur забезпечує повну сумісність. Цікаво, що Air в тестах був визнаний iPad Pro.

MacBook Air пройшов через AnTuTu і вразив своїми результатами

Це лише плутанина, яку зробив додаток для iOS. Зрештою, MacBook Air з M1 набагато потужніший за iPad Pro зі своїм чіпом A12Z. Оцінка процесора на 50% вища, графічний процесор має значний приріст на 45%. Новий ноутбук також має швидшу пам’ять. Хоча iPad Pro має покращений чіпсет, у порівнянні з оригінальним A12, який присутній у iPhone XS, він все ще є 7-нм чіпом із ядрами старого покоління. Це був один з найкращих наборів мікросхем, доступних до приходу M1. Це може бути шокуючим, але чіпсет насправді швидший, ніж A14, який присутній у лінійці iPhone 12.

Apple M1 схожий на A14, але набагато краще

Насправді A14 відстає, але це з поважної причини. Чіпсет трохи погіршений, щоб не створювати особливого навантаження на пристрої з невеликими батареями та корпусами. Завдяки всій своїй продуктивності він може легко перегріти не тільки акумулятор сімейства iPhone 12, а й і весь пристрій. І A14, і M1 виготовлені з одного 5-нм вузла і мають однакову архітектуру. Тим не менш, М1 набагато швидший. Варто зазначити, що iPhone поставляється з архітектурою 2 + 4, тоді як чіп MacBook може похвалитися конструкцією 4 + 4. Більше того, графічний процесор A14 понижений з меншою кількістю ядер, ніж M1. На папері центральний процесор M1 на 78% швидший, а графічний процесор - на 2,5 швидше, ніж чіпсет всередині сімейства iPhone 12.

Тепер, що ще належить побачити, - це якщо Apple збереже ексклюзивну серію M для пристроїв MacBook. Ми не були б здивовані, коли в майбутньому з’являться «мобільні» версії цього набору мікросхем, принаймні для серії iPad.

Читайте також: Розкрито реальну вартість смартфона iPhone 12 Pro.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

Exit mobile version