Home Новини сучасних технологій MediaTek представили свою першу 6-нанометрову платформу

MediaTek представили свою першу 6-нанометрову платформу

0
MediaTek представили свою першу 6-нанометрову платформу

MediaTek представили свою першу 6-нанометрову платформу, а також SoC Dimensity 700 для недорогих смартфонів з підтримкою 5G. Дві нові платформи для хромбуков – MT8192 і MT8195.

Компанія MediaTek сьогодні разом представила три однокристальні платформи: одну для смартфонів і дві – для ноутбуків. Що символічно, Apple сьогодні теж представить свою першу платформу для ноутбуків – анонс очікується вже протягом години.

Але в цій новині про новинки MediaTek. І почнемо з Dimensity 700, яка послужить базисом для недорогих смартфонів з підтримкою 5G. Центральний процесор цієї SoC представлений двома ядрами Arm Cortex-A76 частотою 2,2 ГГц і шістьма ядрами Cortex-A55 частотою 2,0 ГГц. За обробку графіки відповідає GPU Arm Mali-G57. Ця 7-нанометрова однокристальна платформа підтримує камери дозволом до 64 Мп і дисплеї роздільною здатністю Full HD + з кадровою частотою до 90 Гц. Також підтримується апаратне декодування відео 2К з частотою 30 к / с. Смартфони на базі Dimensity 700 надійдуть у продаж в першому кварталі 2021 року. SoC орієнтована на бюджетні пристрої, так що вартість таких смартфонів буде перебувати в межах $ 250. По крайній мірі, в Китаї.

Буквально сьогодні інсайдер писав про підготовку MediaTek 6-нанометровій однокристальної платформи MT819Х – і ось MT8195 представлена ​​офіційно. Правда, ця SoC призначена аж ніяк не для смартфонів, а для ноутбуків – хромбуків. Причому мова йде про пристрої преміум-класу.

SoC MediaTek для хромбуків

MT8195 - перша 6-нанометрова SoC MediaTek. До її складу увійшов восьмиядерний CPU з чотирма ядрами Arm Cortex-A78 і чотирма Cortex-A55, а також графічний процесор Mali-G57. Останній хоч і не має видатну графічну продуктивністю, зате підтримує виведення відеосигналу на три монітори одночасно. MT8195 також підтримує Dolby Vision / 4K HDR і апаратну обробку кодека AV1, а також інтерфейси PCI 3.0 і USB 3.2 Gen 1 для підключення периферії. Дуже цікавий момент стосується камер: SoC підтримує роботу з чотирма датчиками сумарним дозволом 80 Мп або одним датчиком дозволом 32 Мп. Чи потрібно говорити, що такі камери в хромбук ми побачимо ще ой як нескоро?

Втім, хромбуки - це хоч і основна, але не єдина цільова категорія пристроїв MT8195. Платформа буде також використовуватися в розумних екранах, планшетах і «інших розумних рішеннях». Вихід таких виробів очікується в другому кварталі 2021 року.

MT8192 - це 7-дюймова SoC для простіших хромбуків. В її конфігурації CPU з ядрами Arm Cortex-A76 і A55 (по чотири штуки) і графічне ядро ​​Arm Mali-G57. Платформа підтримує оперативну пам'ять LPDDR4X і твердотільну UFS 2.1. The MT8192 сумісна з екранами Full HD з кадровою частотою до 120 Гц або QHD з частотою 60 Гц, а також може виводити сигнал на два монітори роздільною здатністю Full HD одночасно.

Читайте також: Нові смартфони Huawei переходять з Kirin на MediaTek Dimensity.

Джерело

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version