Home Новини сучасних технологій Мобільні телефони знову можуть мати знімні батареї в Європі

Мобільні телефони знову можуть мати знімні батареї в Європі

0

Більшість мобільних телефонів, що продаються сьогодні, мають незнімний акумулятор . Що стосується Європейського парламенту, то незабаром це може змінитися. Була створена комісія для обговорення можливості створення закону, який забороняє виробникам продавати смартфони зі стаціонарним акумулятором. Метою було б полегшити заміну компонентів, а також зменшити надмірне утилізацію електронних відходів .

Цікаво: Названо способи, які збережуть нормальне функціонування акумулятора Вашого смартфона.

Європейський Союз вже висловлювався на цю тему в 2020 році, коли розглядав можливість примусити виробників повернутися зі знімними батареями. Якщо цей захід буде врегульовано, це вплине не тільки на сектор мобільних телефонів, а й на інші електронні пристрої, такі як електроскутери, ноутбуки та розумні автомобілі.

Незважаючи на прогрес в обговоренні теми, для того, щоб рекомендація парламенту стала законодавчою, необхідно, щоб проект був затверджений в інших інстанціях. Європейська рада — установа, яка об’єднує глав держав або глав урядів 27 членів Європейського Союзу — має схвалити цей захід.

Відповідно до «Права на ремонт» (Європейська коаліція зосереджена на праві на ремонт продукції), базовий текст проекту також передбачає, що батареї побутової електроніки повинні бути доступними як запасні частини щонайменше протягом десяти років після того, як остання модель буде доступна на сайті ринку. Це повинно продовжити термін служби обладнання.

Крім того, за інформацією Європейського парламенту, остаточне рішення комісії, яка вивчає цю тему, очікується, що відбудеться під час Ради з навколишнього середовища 17 березня цього року. Якщо переговори вдасться, угоду можна буде схвалити в 2022 році, і вона набуде чинності з 1 січня 2024 року. Брендам потрібно дати від 12 до 24 місяців для відповідності законодавству.

Вбудовані батареї мають переваги і недоліки . Рішення таких виробників, як Apple і Motorola , зробити ці компоненти настільки недоступними для користувачів, частково пояснюється свободою дизайну продукту. Завдяки цьому можна розробляти все більш тонкі смартфони та ноутбуки . Цей тип конструкції все ще дозволяє, теоретично, вищий рівень захисту внутрішніх компонентів, оскільки вони, наприклад, менше піддаються впливу частинок пилу.

Цікаво: Відомо, як безпечно утилізувати батарейки та акумулятори.

Знімні батареї можуть підвищити ступінь ремонтопридатності пристроїв Samsung , оскільки це заборонить компанії приклеювати батареї до корпусу продуктів за допомогою клею — практика, яка ускладнює ремонт пристрою та робить процес дорожчим. З 1 січня 2023 року Європейський Союз хоче заборонити таку практику, яка має включати планшети, мобільні комп’ютери, бездротові навушники, електричні скутери та інші продукти, що живляться від батарейок.

Також нещодавно було названо 5 правил зарядки смартфона, які допоможуть продовжити роботу акумулятора.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

NO COMMENTS

Exit mobile version