Home Новини сучасних технологій Все, що ви не знали про Qwerty клавіатуру

Все, що ви не знали про Qwerty клавіатуру

0

Усе, що люди пишуть не за допомогою ручки, створюється за допомогою клавіатури. Це дуже потрібний інструмент. Він допомагає відтворити на папері або екрані усю інформацію. Люди інколи, можливо, недооцінюють цей винахід, але забравши його, кожен помітить як стало не зручно. Усі клавіатури створені за певним принципом і на це є безліч причин. Сьогодні ми поговоримо про історію створення, секрети та можливості Qwerty клавіатури. Тому читайте далі.

Розпочнемо із того, чому на клавіатурі так зручно друкувати та від чого залежить швидкість набору. Насправді все діло у звичці і спеціальному "домашньому ряді". Ті, хто про нього нічого не чув, зараз все зрозуміють. Якщо перед початком роботи поставити пальці рук на правильні кнопки, а в даному випадку це ASDF - з лівої сторони та JKL і кома - з правої сторони, то людина зможе дістатись до будь-якої іншої кнопки не забираючи практично руки. Це створене спеціально для зручності. Тобто, користувач, який вже добре обізнаний з клавіатурою, зможе практично не дивлячись набирати тексти швидко і без помилок. Мозок людини запам'ятовує розташування клавіш і автоматично рука їх натискає. Ці всі можливості існують завдяки "домашньому ряду".

Цікаво: Функції, якими варто користуватись на клавіатурі iPhone.

Тепер перейдемо трохи до історії виникнення клавіатури Qwerty та дамо відповідь на актуальне запитання: "Чому не поставити клавіші в алфавітному порядку?".

Історія створення Qwerty клавіатури стародавня та має декілька теорій. Насправді бере початок вона ще з 19 століття. Перед цим клавіатури теж були і дуже давно, адже в світі ставали популярні саме друковані слова, а не писані. Справа в тому, що спочатку дійсно клавіатури були в алфавітному порядку. Друкувати на них виявилось довго і не зручно.

Зараз існує дві версії створення саме варіанту Qwerty. Перший говорить про те, що клавіатури в алфавітному порядку шкодили самим друкувальним машинам, бо працівники швидко писали і клавіші заїдали. Тому Крістофер Шоульз та його партнери вирішили змінити розташування кнопок. В розміщенні ніби то допомогли самі ж телеграфісти. Метою зміни клавіатури було зниження швидкості набору і таким чином усунення западання клавіш.

Цікаво: Названо 10 корисних функцій клавіатури на Android-смартфоні.

Ця теорія існує, але вважається не до кінця правдивою. Пізніше почали вважати, що причина була в тому, що друкарям було просто тяжко друкувати на клавіатурах з алфавітним порядком і вони вирішили змінити це.

Друга теорія вважається ближчою до правди, хоча також не досконала. Компанія Remington була спочатку збройна, але з часом вони передумали цим займатись та вирішили створювати друкарські машинки. А клавіатура була створена щоб саме у них купували ці машинки, а разом із ними курси по навчанню.

Ніхто ніколи не дізнається де правда, але суть в тому, що даний тип клавіатури популярний сьогодні. Впевнені, що більшість людей думає, що це єдиний тип. Насправді існує ще одна клавіатура - Dvorak. Вона створена за іншим принципом. Там в одному ряді букви, які часто використовуються, а в іншому ті, що рідше. Яка з них краща та на якій швидше писати, залежить від людини. Зрозуміло, що вся справа в звичці. Дехто вважає кращою Dvorak, а інші користуються лише Qwerty.

Актуальне питання на сьогодні - чи буде Qwerty клавіатура популярна і далі, чи можливо з'явиться новий спосіб писати. Відповіді на це питання не існує, адже ніхто не знає, який винахід буде наступним. Звісно, зараз активно розвиваються технології, усі намагаються вигадати щось вражаюче. Ось наприклад, останнім часом люди все більше спілкуються за допомогою голосових повідомлень або ж диктують текст, а пристрій його розпізнає і викладає в письмовій формі.

Цікаво: Названо 5 нових функцій на Android, які будуть доступними вже цього року.

Все це економить час, але це не завжди зручно. Голосовим повідомленням неможливо спілкуватись кругом, а також не можливо набрати лист чи документ. Така ж сама справа із надиктованою інформацією. По-перше, пристрої не завжди правильно розпізнають слова, по-друге, коли ви сидите в офісі за столом, то навряд чи будете в голос проговорювати всі думки.

Дивлячись на це стає зрозуміло, що швидше всього Qwerty клавіатура таки буде існувати ще дуже довго, а її популярність буде високою завжди.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

NO COMMENTS

Exit mobile version