Home Новини сучасних технологій Модем проти маршрутизатора: чим вони відрізняються і що вони роблять

Модем проти маршрутизатора: чим вони відрізняються і що вони роблять

0
Модем проти маршрутизатора: чим вони відрізняються і що вони роблять

Коли настає час оновити домашню мережу Wi-Fi, потрібно точно знати, яке обладнання встановлювати. І одним із перших кроків до вибору потрібного обладнання є знання, чим відрізняються модем від маршрутизатора.

Зрештою, це два елементи мережевого обладнання, з яких все починається. Модем приносить Інтернет у ваш будинок, тоді як маршрутизатор спрямовує це підключення до Інтернету на всі комп’ютери, планшети, мобільні телефони та інші підключені пристрої, які у вас є під рукою. Два пристрої працюють разом, щоб наповнити ваш будинок відео з YouTube, потоковими іграми та всіма іншими речами, які роблять Інтернет таким чудовим.

Ось короткий опис обох типів мережевого обладнання, включаючи те, на що слід звертати увагу, і чому вам зазвичай краще вибрати окремий модем та маршрутизатор замість гібридного пристрою.

Модеми: Ваш шлюз до Інтернету

Щоб принести Інтернет у свій будинок, вам знадобиться модем. Модеми не є універсальними рішеннями. Тип модему, який вам знадобиться, залежить від типу Інтернет-послуги, яку ви отримуєте. Якщо це DSL, вам знадобиться DSL-модем. Якщо ваш провайдер пропонує кабельний Інтернет, вам знадобиться кабельний модем. Якщо ви вибрали оптоволокно, ви отримаєте оптичний мережевий термінал (ONT) для перетворення світловодних сигналів в електричні сигнали, які ваші пристрої можуть розпізнати, і, можливо, інший модемоподібний пристрій для трансляції з ONT.

Кілька постачальників послуг Інтернету пропонують як DSL / кабель, так і оптоволокно, тому може бути складно визначити, який тип модему вам потрібен для вашої Інтернет-послуги, навіть коли ви шукаєте лише одного постачальника. Якщо це закручує вам голову, хороша новина полягає в тому, що ваш провайдер повідомляє вам, який тип модему вам потрібен, і навіть запропонує вам взяти його в оренду або, в деяких випадках, придбати.

Рекомендуємо купувати самостійно. Хоча зарахування до вашого рахунку щомісяця деякої суми може здатися не дуже великим, ці витрати з часом зростають. 

Щоб придбати власний модем, потрібно лише проконсультуватися зі своїм провайдером, щоб переконатися, що модель, яку ви хочете придбати, працює з послугою цього постачальника.

Маршрутизатори: користування бездротовим Інтернетом

Вибір модему - це лише половина справи, оскільки вони, як правило, забезпечують підключення лише до одного дротового пристрою. Якщо ви хочете підключитися до бездротової мережі, вам знадобиться маршрутизатор, який є мережевим пристроєм, що дозволяє вам спільно використовувати з’єднання з Інтернетом вашого модему з усіма вашими пристроями. Маршрутизатори підключаються до вашого модему за допомогою кабелю Ethernet і передають це з’єднання з Інтернетом на інші пристрої у вашому будинку або за допомогою додаткового кабелю Ethernet, або бездротово через мережу Wi-Fi.

Маршрутизатори поставляються у двох основних варіантах: стандартні маршрутизатори з одним блоком та маршрутизатори Wi-Fi для всього будинку, які використовують кілька пристроїв для створення мережі, яка розширює ваш Сигнал Wi-Fi. Для невеликих будинків маршрутизатори з одним блоком, як правило, подають достатньо хороший сигнал, щоб забезпечити надійне бездротове підключення до всіх куточків вашого будинку. 

Для більших будинків кращим варіантом є мережеві мережі Wi-Fi для всього будинку. Ці сітчасті маршрутизатори замінюють один маршрутизатор кількома точками Wi-Fi (так звані вузли). Розташовані стратегічно у вашому домі, вони легко з'єднуються, щоб покрити ваш будинок бездротовим покриттям, без втрати швидкості та мертвих зон покриття.

Комбіновані модемні маршрутизатори: Не найкраще з обох світів

Щоб ускладнити ситуацію, багато Інтернет-провайдерів та виробники мережевих пристроїв пропонують комбіновані пристрої, які функціонують як модеми та маршрутизатори. Це спокуслива пропозиція: вам потрібно звільнити місце лише для одного багатозадачного пристрою, а не для двох частин спорядження, що виконують різні функції. Але ваша мережа стане набагато кращою, якщо ви будете використовувати окремий модем і маршрутизатор.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version