Home Новини сучасних технологій Motorola представила нову технологію зарядки смартфонів

Motorola представила нову технологію зарядки смартфонів

0

Всі знають, що основною проблемою сучасних смартфонів є короткий термін автономної роботи. Більшість смартфонів, які представлені на ринку, працюють автономно не більше 1-1,5 доби, що в принципі не так вже й критично, але все рівно хотілося б, щоб не приходилося кожного дня заряджати смартфон. Багато виробників смартфонів почали робити зарядки потужнішими і цим вони суттєво скоротили час заряджання смартфона, звівши його до 15-30 хв до 100% заряду. Також виробники почали представляти бездротові зарядки, але їхнім недоліком стало те, що за потужністю вони досить слабкі, та ще й телефон повинен бути весь час на зарядній станції, що не дуже комфортно. Сьогодні ж стало відомо про новий спосіб заряджання смартфона, а саме Motorola представила нову технологію зарядки смартфонів, яка суттєво відрізняється від тих, які зараз доступні.

Дана технологія отримала назву Space Charging і її відмінність полягає в тому, що тепер смартфон можна буде заряджати справді бездротовим та ще й безконтактним способом. За повідомленням офіційних представників Motorola, за допомогою зарядки Space Charging можна заряджати смартфони (максимум 4 одночасно) на відстані до 3-х метрів. Скажемо так, в порівнянні з MagSafe і тому подібними, це виглядає набагато цікавіше та ефективніше. Окрім цього, градус дії зарядної станції Space Charging сягає 100 градусів, що також непогано. Схожу зарядку для смартфонів готує й компанія Xiaomi.

В порівнянні з першими варіантами Space Charging, які підтримували тільки одночасну зарядку 2-х смартфонів і тільки на відстані до 1 метра, оновлена версія виглядає набагато серйозніше. Крім цього, в Motorola повідомляють, що перешкоди у вигляді паперу та інших тонких предметів, не страшні для зарядки Space Charging. Єдиним винятком, коли зарядка припиняє заряджати смартфон - людина, яка зупиняється між зарядною станцією та смартфоном.

На даний момент, єдиним недоліком даної зарядки є її потужність, а саме 5 Вт. Попереджаємо, що це не офіційна інформація, тому потужність може відрізнятися. Так ось, з потужністю 5 Вт заряджання буде справді тривалим, тому розраховувати на повний заряд за 1 год не варто.

Стосовно дати офіційних продажів, то вона ще не розголошувалася, але з високою ймовірністю, це трапиться до кінця цього року.

Також нещодавно, Motorola представила ультрабюджетний смартфон за 2800 грн.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version