Home Новини сучасних технологій На Android – смартфонах виявили додаток, який стежить за користувачами і який...

На Android – смартфонах виявили додаток, який стежить за користувачами і який не можна видалити

0

Нещодавно, надійшла інформація, що компанія Google була спіймана на стеженні, а саме стало відомо, що на Android – смартфонах виявили додаток, який стежить за користувачами і який неможливо видалити. Даний додаток було розроблено спеціально для одного американського штату, але в результаті він встановлений практично на всі Android-смартфони.

Мова йде про додаток MassNotify, який розроблявся для штату Массачусетс (США) і його ціллю було відслідковувати інфікованих на Covid -19 та інформувати користувачів, про ймовірність зараження.
Проблемою цього додаку є те, що він встановлений на смартфонах під зовсім іншою назвою, а значит знайти його по імені не вийде. Крім цього, він вже вбудований в саму операційну систему, а значить виявити та видалити його через Play Market або налаштування додатків також не вийде. Найбільшою проблемою є те, що він надійно захований і може працювати в фоновому режимі тоді, коли заманеться і знати цього ніхто (користувачі) не буде.

В компанія Google відреагувала на галас навколо додатку і повідомили, що "наявність додатку на смартфоні ще не означає, що він ввімкнений або збирає якісь дані. MassNotify тепер став системним додатком."
Нагадуємо, що додаток MassNotify було запущено ще в червні 2020 року, а його активне використання почалося в штаті Массачусетс (США).

Незадоволені користувачі смартфонів відмітили, що додаток завантажувався без їхньої згоди і навіть на смартфони неповнолітніх користувачів.

Нещодавно стало відомо, як правильно налаштувати Android – смартфон, щоб він по швидкості не поступався iPhone.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version