Home Новини сучасних технологій На що звертати увагу при виборі робота-пилососа

На що звертати увагу при виборі робота-пилососа

0

Останнім часом люди все більше стали купувати роботи-пилососи. Це дійсно дуже зручний пристрій, який допоможе вашому житлу завжди бути чистим. Однак, при виборі пилососа треба звертати увагу на ряд функцій та особливостей. Щоб кожен зміг правильно обрати те, що йому потрібно, ми і вирішили опублікувати цю статтю.

І так, почнемо із видів роботів-пилососів, точніше із їх призначення. Одні пилососи забирають лише пил, другі лише протирають підлогу (вологе прибирання), треті об'єднали ці дві функції і повністю прибирають поверхню. Тут кожен орієнтується на свої потреби, але найкраще придбати пристрій, який справиться і з сухим, і з вологим прибиранням.


Наступне, на що варто звернути увагу, це розміщення щіток. Є пилососи в яких лише дві щітки, які знаходяться по боках. Створені вони для того, щоб забирати усе сміття з підлоги за допомогою кругових обертів. Вони добре справляються з пилом біля стін та в кутках. Підходять для любителів підлоги без килима.

Цікаво: Playstation 5 проти Xbox Series X: Яка приставка краща?

В інших моделях є турбощітка. Зручно забирає сміття з килима. Єдине, потрібно, щоб сама щітка легко виймалась, адже її треба інколи чистити.


В цьому випадку, звісно, краще брати робот-пилосос, який буде з повним набором щіток для будь-якої поверхні.


Основним критерієм у виборі пилососа залишається його потужність. Вона може бути мала, середня та висока. Загалом коливається від 1000 до 4000 Па. Не залежно від потужності, рівень шуму не перевищує 65 дБ, що є комфортним для усіх людей.

Наступна, не менш важлива функція, це орієнтація в просторі. Вона здійснюється за допомогою датчиків. І саме від них все залежить. Наприклад, оптичний датчик бачить звичайні перешкоди. Інфрачервоний може визначити як далеко знаходиться певний предмет та який його розмір. Ультразвуковий все сприймає через спеціальні хвилі. А от LiDAR найкращий, бо будує цілі карти приміщення.

Варто прочитати: Названо 5 причин, чому сучасна техніка служить менше старої

Якщо ви мешкаєте в великому будинку, то звісно, краще взяти останній варіант. А от в маленьких квартирах вистачить і пилососа з оптичним датчиком.


Далі поговоримо про тривалість роботи без підзарядки. Тут також все залежить від території, яку треба прибрати. Вам потрібно знати площу і таким чином приблизно вирахувати скільки треба часу на повне очищення підлог.

Також при покупці потрібно знати, чи зможе робот-пилосос заїхати в кожну кімнату, чи не будуть йому заважати пороги і т.д. Потрібно звертати увагу на те, чи великі контейнери на сміття та воду, адже ходити і постійно їх вичищати не хочеться.


Отож, перш ніж купити робот-пилосос, треба врахувати багато факторів і обрати оптимальний варіант. Так ви зможете платити лише за те, що вам потрібно.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

NO COMMENTS

Exit mobile version