Home Новини сучасних технологій Виявлено досить серйозні небезпеки пов’язані з вразливістю Wi-Fi

Виявлено досить серйозні небезпеки пов’язані з вразливістю Wi-Fi

0

Вразливість протоколів безпеки мережі Wi-Fi є проблемою вже дуже багато років. І це ніяк не можна виправити, адже вони є особливостями стандарту. Не так давно люди, які досліджували це питання, виявили досить серйозні небезпеки зв’язані з вразливістю Wi-Fi. Саме про них ми сьогодні і поговоримо.

Нещодавно було виявлено, що вразливості протоколів безпеки можуть допомогти шахраям у викраденні потрібних даних, або навіть в управлінні "розумним" будинком. Як це працює?

Зловмисник, який підключений до певної мережі Wi-Fi, може використати недоліки в захисті та вкрасти будь-які дані, які вводить в інтернеті користувач (наприклад пароль, логін, pin-код). Також, за допомогою вразливостей можна керувати розумними пристроями в будинках без відома власників. Це може принести багато неприємностей.

Цікаво: Названо варіанти покращення Wi-Fi сигналу на старому роутері

Ще одне, що можуть зробити шахраї, це повністю захопити систему з Windows 7. Звісно, це не так страшно, адже це зробити дуже складно, та і стосується лише старої версії Windows. З новою 10 версією таке не відбудеться.

Вразливості, про які йде мова, загрожують абсолютно усім протоколам безпеки, і найсучаснішим, і старим. Тому, на жаль, поки ця проблема залишається не вирішеною.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

NO COMMENTS

Exit mobile version