Home Новини сучасних технологій Найкращі додатки для безпеки та приватності під час користування смартфоном

Найкращі додатки для безпеки та приватності під час користування смартфоном

0

В мережі неодноразово з’являється інформація про те, що той чи інший додаток викрадає особисті дані користувачів і в подальшому використовує отриману інформацію для шантажу, викрадення коштів з особистих банківських рахунків і навіть для продажу на чорному ринку. Досить часто, стеження відбувається не тільки записуванням всіх ваших дій на смартфоні, а за допомогою підключення до мікрофона або фронтальної камери. Зараз же назвемо найкращі додатки для безпеки та приватності під час користування смартфоном. Ці додатки будуть захищати всю вашу діяльність на смартфоні. Як завжди, використовуйте зайві додатки тільки тоді, коли у вас виникають підозри на цілісність вашого смартфона.

Захист мікрофона та камери

Напевно найперше, на що варто звертати увагу в захисті смартфона. Як ми писали вище, зловмисники часто підключаються до камери та мікрофона на смартфоні, для отримання конфіденційної інформації, яку вони зможуть використати в своїх цілях.

Paranoia Access один з найкращих додатків, який буде контролювати вмикання мікрофона або камери і буде записувати взагалі всю активність пов'язану з ними. Якщо якийсь додаток захоче отримати доступ до мікрофона або камери без вашого відома, ви зразу про це дізнаєтесь. Сам додаток не навантажує системи і йому непотрібно ніяких доступів на смартфоні.

Захист особистих даних

Найперше, що необхідно робити в будь-якому випадку, це блокувати доступ до вашої Галереї та Хмарного сховища. Це важливий крок до захисту ваших даних.

В цьому вам може допомогти додаток AppLock Pro, за допомогою якого ви зможете підвищити рівень захисту на вашому смартфоні. Інтерфейс в нього максимально зручний, а додаток доступний як в безкоштовній, так і в платній версії.

Набридливі дзвінки

Набридливі дзвінки це така річ, як переслідує більшість власників смартфонів та класичних телефонів. В даному випадку вам може допомогти блокувати такі дзвінки Kaspersky Who Calls, який буде блокувати всі дзвінки, які будуть надходити із номерів, на які раніше скаржилися на спам. На жаль, безкоштовна версія буде працювати тільки при підключенні до інтернету, а платна версія працює весь час і навіть в режимі офлайн.

Безпечний Wi-Fi

Хоча ми завжди радимо уникати публічний Wi-Fi, але трапляються випадки, коли це єдиний спосіб підключитися до мережі. Публічний Wi-Fi не вважається безпечним, а весь трафік, який проходить через нього, не захищений. Якщо ж ви хочете залишитися в безпеці під час використання такого Wi-Fi, то можете скористатися додатком ARP Guard.

В загальному, рекомендуємо завжди поводитися безпечно в інтернеті, а саме:

  • не переходити по сумнівних посиланнях
  • не завантажувати піратські додатки
  • не здійснювати покупки в сумнівних інтернет-магазинах

Також нещодавно було названо додатки, які необхідно видалити із смартфона для його кращої роботи.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version