Home Новини сучасних технологій Названі основні недоліки та переваги 5G мережі

Названі основні недоліки та переваги 5G мережі

0

З моменту офіційного випуску ліцензій 5G у 2019 році, у всьому світі існують мільйони базових станцій 5G. Лише в Китаї понад 700 000 базових станцій 5G . В даний час сотні мільйонів 5G-пристроїв поставляються у всьому світі. Без сумніву, 5G досягає чудових результатів лише за рік після виходу. Однак із постійним покриттям мережі 5G та збільшенням кількості мобільних телефонів 5G звичайні споживачі звертають більше уваги на найпростіше запитання – Яка користь від 5G? Тому нижче будуть названі основні недоліки та переваги 5G мережі.

Деякі люди можуть сказати, що швидкість мережі 5G швидка, завантаження речей відбувається набагато швидше, ніж у багатьох широкосмугових мережах , то що ще ?. Після зміни телефонів та пакетів 5G сприйняття не відбувається негайно. Ключова причина полягає в тому, що немає підтримки для адаптації програм.

Коли 3G перейшов на 4G, виникли питання про те, наскільки 4G корисний. Однак ми не можемо сказати про важливість 4G. Недавня поява відеоплатформ та коротких відеоплатформ зробила 4G настільки корисною. Однак, схоже, 4G може доставити достатньо, і 5G є надмірним. Наскільки це правда?

Щодо мереж 4G, мережі 5G є швидкими, але мають “граничний ефект”. Іншими словами, ми можемо задовольнити ці поточні потреби за допомогою мереж 4G. Поява мереж 5G не покращує досвід. До того ж, це пов’язано з недосконалістю самої конструкції 5G. Коротше кажучи, порівняно з "хорошою рекламою", фактична мережа 5G здається занадто "худою".

ПРИЙОМ МЕРЕЖІ 5G НАСПРАВДІ НЕ Є ТАКИМ ПОТУЖНИМ

Візьмемо для прикладу швидкість завантаження, на якій фокусується 5G. Хоча зараз швидкість мережі мобільного телефону досягає 300 МБ / с (близько 30 М / с), сигнал 5G не завжди хороший. Це означає, що швидкість мережі може бути настільки низькою, що вона забезпечує те, що пропонує 4G.

Названі основні недоліки та переваги 5G мережі

За винятком мега (першокласних) міст, де перевізники намагаються завоювати клієнтів, покриття сигналу 5G погане. Це може бути настільки погано, що навіть мобільний телефон не може підключитися до мережі. Мережа також може бути настільки бідною, що навіть програми коротких повідомлень (WhatsApp, WeChat тощо) не можуть надсилати повідомлення. Коли це трапляється, єдиним рішенням є вимкнення 5G та активація 4G.

Якщо все, що пропонує 5G, - це швидкість мережі, то 4G достатньо для більшості людей. Ви можете безперешкодно передавати відео через 4G, яка працює дуже гладко, поки 5G відстає.

КОЛИВАННЯ МЕРЕЖІ

У багатьох звітах з різних куточків світу зв’язок 5G дійсно нестабільний. Середня швидкість мережі для 4G становить близько 20 Мбіт / с. Однак, хоча швидкість з'єднання 5G може досягати 500 Мбіт / с, у багатьох випадках вона ніколи не перевищує 100 Мбіт / с. Ну, це все ще високий рівень щодо 4G, і це буде добре, лише якщо він стабільний. Питання в тому, що це не завжди стабільно. Згідно з кількома повідомленнями, з'єднання 5G, особливо в США, стає на рівні 30 Мбіт / с - 50 Мбіт / с. Якщо це так, чому б просто не дотримуватися 4G?

ДУЖЕ ВИСОКА ВАРТІСТЬ

На прикладі Китаю, мінімальний пакет 5G становить 129 юанів (20 доларів США) на місяць. Цей пакет пропонує 30 Гб даних і 500 хвилин голосових дзвінків. За даними TENAA, середній користувач даних у Китаї споживає більше 30G щомісяця. Для таких користувачів пакет 5G є не тільки дорогим, але й не має переваг у загальному обсязі трафіку.

Поточний пакет 5G все ще перебуває на початковій стадії впровадження. Таким чином, ми очікуємо, що оператори зменшуватимуть свої збори з часом. Щомісячний стартовий внесок у розмірі 129 юанів (20 доларів США) не є високим серед висококласних груп користувачів. Для них 5G може забезпечити кращий досвід роботи в мережі, а також може замаскувати прихильність бренду.

Крім того, висока щомісячна плата також встановила не низький поріг маскування. Це дозволяє уникнути напливу великої кількості користувачів за короткий проміжок часу, спричиняючи погіршення роботи мережі. Це зрештою серйозно вплине на репутацію оператора. Насправді, на початку 4G також було недешево.

БАЗОВІ СТАНЦІЇ

На додаток до вищезазначених факторів, покриття 5G безпосередньо вплине на взаємодію з користувачем. Перш за все, ми повинні зрозуміти, що покриття базових станцій 5G значно поступається попереднім базовим станціям 3G та 4G. Базова станція 4G може пройти до 1 кілометра, а базова станція 3G - до 5 кілометрів. Що стосується базової станції 5G, то зона покриття становить лише близько 300 метрів. Це означає, що для мережі 5G нам потрібно багато базових станцій.

Знову беручи Китай за приклад, щоб популяризувати мережі 4G, він побудував близько 3,4 мільйона базових станцій. Це становить 68% від загальної кількості у світі. Ці станції є лише у великих містах. Це означає, що сільські райони отримують лише мережі 3G та 2G. Причина також дуже проста, вартість занадто висока. Початкові інвестиційні витрати базової станції 4G складають близько 100 000 юанів (15 286 доларів). Для базової станції 5G ця вартість становить близько 600 000 юанів (91 717 доларів). Очевидно, що базових станцій буде недостатньо для всіх через вартість.

Це означає, що 80% вартості, яку приносить 5G, не сприймається звичайними користувачами. Якщо вони не можуть відчути розрив із мережею 4G у межах 20% площі, яку вони можуть сприйняти, «марну теорію 5G» не можна усунути.

МАЙБУТНЄ 5G - ЦЕ МАЙБУТНЄ СУСПІЛЬСТВА

Хоча в даний час застосування 5G не так багато, це не означає, що у нього немає майбутнього. Мережа 5G має важливе майбутнє застосування в медицині, гірництві та інших сферах. Простий приклад: діагностичне зображення пацієнта може бути передане лікарю невідкладної допомоги по дорозі до лікарні через 5G, а відповідний діагноз та план лікування можуть бути сформульовані ще до того, як пацієнт прибуде до лікарні. Це врятує більше життів. Лікування буде майже миттєвим.

Загалом, для сучасних користувачів мережа 5G насправді не є нічим «новим». Є багато користувачів, які користуються мобільними телефонами 4G та пакетами 4G, і навіть багато користувачів все ще будуть у 5G “першокурснику”. На даний момент мобільні телефони та мережа 4G є кращими. Зараз, якщо ви витрачаєте більше грошей на придбання мобільного телефону 5G і подаєте заявку на пакет 5G, у додатку для перевірки швидкості майже немає ніякої користі, крім вищої швидкості мережі.

Ви можете сказати, що ви не бачили можливостей, які надає мережа 5G, але ви не можете легко зробити висновок, що технологія 5G марна.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

Exit mobile version