Home Новини сучасних технологій Названо 10 можливостей смартфонів iPhone, які варто спробувати

Названо 10 можливостей смартфонів iPhone, які варто спробувати

0

Порівнянь та оглядів смартфонів Android та iPhone, пошук переваг та недоліків один над одним є справді значна кількість. Прихильники обох типів смартфонів весь час намагаються переконати інших у правильності їхнього вибору. Тобто дискусій на цю тему є справді багато. Правда досить часто користувачі забувають, що кожному підходить різний тип смартфонів із певними функціями, а також про те, що кожен має право на власний вибір без будь-якого натиску. Так от, якщо ви активний користувач смартфонів Android, а зараз вирішили перейти на iPhone, справа ваша. Ми в даному випадку запропонуємо вам переглянути нашу статтю, в якій буде названо 10 можливостей смартфонів iPhone, які варто спробувати.

Спробуйте 3D Touch

Дана функція полягає в розпізнаванні сили натиску на дисплей, відповідно більш сильне натискання призводитиме до відкриття додаткових функцій програм, без їхнього відкриття та багато інших корисних деталей. Для того, щоб увімкнути дану функцію, вам потрібно перейти в «Налаштування», далі «Загальні» та обрати «Спеціальні можливості».

Siri

Використання голосового помічника Siri на нових моделях смартфонів справді вражає. Даний помічник з легкістю допоможе вам справитись із повсякденними завданнями, типу здійснення дзвінків, установки нагадувань чи створення заміток. Так само Siri можна використовувати для відправки повідомлень в месенджерах, тощо. Для ввімкнення Siri вам потрібно перейти в «Налаштування», далі «Siri» та увімкнути.

Використовуйте нічну зміну

Ввімкнення нічної зміни, або функції Night Shift, вмикає додаткові фільтри для дисплея таким чином, що синє світло фільтрується, відповідно користуватись смартфоном стає в рази зручніше. Для ввімкнення даної функції також потрібно перейти в «Налаштування», далі «Дисплей та яскравість», «Нічна зміна та змінити розклад». Як бачите, в даних налаштуваннях ще можна обрати коли вмикатиметься даний режим чи вимикатиметься, тобто запланувати її.

Економія заряду акумулятора

В даному випадку пропонується вмикати режим низького енергоспоживання не лише коли вам про це повідомить сам iPhone, а налаштувати даний момент самостійно. Такі дії обмежать споживання енергії акумулятора за рахунок вимкнення фонового оновлення програм, деяких переходів чи привітань Siri. Також ви можете переглянути список додатків, які найбільше використовують заряд батареї.

Резервна копія iPhone

Тут ви можете створити резервну копію свого iPhone, тобто всього, що на ньому знаходиться в iCloud, Mac або ПК. Для створення такої копії вам потрібно перейти в «Налаштування», далі «iCloud» - «Резервне копіювання». Також ви можете створити резервну копію і через iTunes. В даному випадку вам потрібно відкрити iTunes на ПК або Mac, під’єднати до нього смартфон та почати процес створення резервної копії. Коли створення резервної копії завершиться, ви можете перевірити її наявність за шляхом Edit – Preferences - Devices.

Жести

Смартфони iPhone володіють багатьма цікавими жестами, які присутні на ньому одразу та не потребують завантаження сторонніх додатків. До прикладу, провівши пальцем по екрану зверху вниз, відкриється центр повідомлення; знизу вверх – центр управління; провівши пальцем вниз по дисплею, відкриється функція «в центрі уваги»; натиснувши на рядок стану сторінки вгорі, при використанні будь-якої програми, ви повернетесь на головну сторінку; тощо.

Функція AirDrop

В даному випадку ви можете обмінюватись посиланнями, файлами, відео, тощо, із іншим iPhone. Ввімкнувши дану функцію, ви можете надавати можливість попереднього перегляду своїх файлів іншим контактам iCloud.

Функції клавіатури iPhone

Стандартна клавіатура iPhone має багато цікавих функцій, до прикладу ви можете вводити текст диктовкою, створювати ярлики для заміни тексту, швидко вводити імена і т.д. Також є можливість використання сторонніх додатків для покращення клавіатури. Тобто є можливість додати нову клавіатуру.

Функція Assistive Touch

Чудова функція, яка при ввімкненні створює плаваючі ярлики для домашніх значків, центру повідомлень, управління, Siri, тощо. Також є можливість створювати власні жести, які надалі керуватимуться натисканням кнопки додому. Налаштувати дану функцію можна перейшовши в «Налаштування» - «Загальні» - «Спеціальні можливості».

Перезавантаження

Якщо ви стикнулись із проблемою в роботі iPhone, зокрема коли він завис, ви можете примусово перезавантажити його за допомогою поєднання клавіш «Додому» та кнопки живлення. Їх потрібно затиснути та утримувати.

Також нещодавно було названо 5 причин, чому варто купити Apple iPhone 12.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version