Home Новини сучасних технологій Названо 3 основні моменти, на які варто звернути увагу при покупці вживаного...

Названо 3 основні моменти, на які варто звернути увагу при покупці вживаного смартфона

0

Все більше користувачів задумуються над покупкою вживаних смартфонів. Навіть не дивлячись на те, що на ринку є представники хороших смартфонів у різних цінових категоріях, все ж бажання отримати флагманський смартфон за ціною бюджетного в багатьох випадках переважає. Отож, назвемо 3 основні моменти, на які варто звернути увагу при покупці вживаного смартфона.

  • Зовнішній вигляд смартфона

Тут в принципі все зрозуміло, зовнішній вигляд це те, на що в першу чергу варто звернути увагу. Як мінімум, що б визначити, як попередній власник ставився до свого ґаджета. Найперше звертаємо увагу на екран та краї, а саме перевіряємо наявність подряпин, дрібних тріщин та інших механічних пошкоджень. Варто звернути увагу також на стан мікрофона, портів для зарядки та навушників. Та й загалом звернути увагу на сам корпус смартфона, оскільки навіть купуючи вживаний смартфон, зовнішній вигляд все ж для багатьох є перевагою.

  • Модель смартфона

В даному випадку варто обирати смартфони, які були випущені не більше, ніж 3 роки тому. Пов’язано це із оновленнями та підтримкою пристрою, яку виробники надають лише на декілька років. Не рекомендується купувати Android-смартфони із версією операційної системи нижче 9 версії. Якщо ви думаєте про вживаний iPhone, то краще брати 8 версію і вище.

  • Робота смартфона

Перевірка роботи смартфона хоч і третій пункт, але все ж найважливіший, так як вам все ж потрібний функціональний пристрій, без будь-яких проблем в роботі. Для більш коректної перевірки, для початку перезавантажте пристрій, а тоді уже перевірте роботу камери, мікрофона та динаміків, роботу зарядки, акумулятор, додаткові датчики та загалом роботу програм та додатків.

Для перевірки камери зробіть декілька знімків в різному освітленні, а також зніміть короткий відеоролик. Щодо звуку, то прослухайте декілька композицій, здійсніть дзвінок, а також спробуйте поговорити з гарнітурою. Щодо зарядки, то перевірте швидкість початку процесу заряджання, відповідно зможете визначити чи не пошкоджений кабель, або сам порт. Для детальнішої перевірки екрану можете ввімкнути максимальну яскравість екрану, так ви зможете побачити ті проблеми з екраном, які не помітили під час огляду зовнішнього вигляду. Ввімкнувши декілька додатків чи ігор, ви зможете перевірити як працює смартфон в процесі загрузки.

Окрім цього, можете перевірити підключення мобільних даних, Wi-Fi та справність Bluetooth, а ще роботу датчика відбитків пальців та кнопку розблокування екрану.

І основна рекомендація при покупці вживаного смартфона полягає в покупці пристрою в перевіреного покупця, відповідних магазинах чи сервісах. Звертайте увагу на комплектацію та максимально перевіряйте усі моменти, які вказують на оригінальність пристрою.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

NO COMMENTS

Exit mobile version