Home Новини сучасних технологій Названо 3 причини, чому не рекомендується спати зі смартфоном

Названо 3 причини, чому не рекомендується спати зі смартфоном

0

Традиційно (в більшості людей), коли ми відходимо до сну, смартфон ставимо на поличку біля ліжка, щоб він був поруч в той момент, коли потрібно буде екстренно прийняти вхідний виклик або ж вимкнути будильник. Крім цього, смартфон ще й може зразу заряджатися біля вас. Зараз буде названо 3 причини, чому не рекомендується спати зі смартфоном.

Заснути стає складніше

Як завжди, питання впливу смартфона на людину хвилює майже всіх науковців та лікарів і це не просто так. Багато вчених провідних університетів проводили свої дослідження на вплив смартфона на мозкову активність і на сон в цілому. Результати зазвичай були схожими — використання смартфона перед сном не рекомендується.

Причиною такого висновку стало те, що більшість із нас використовує смартфон (або інші ґажети) безпосередньо перед сном, що не дає відпочити нашому мозку і відповідно, налаштуватися на сон. Чим більше інформації, стресу і тому подібного перед сном, тим більше часу мозок потратить на те, щоб ми заснули.

Старайтеся хоча б за годину до відходу до сну виходити на прогулянку, або просто посидіти в умовах, які будуть стимулювати наш мозок до засинання.

Збивається цикл сну і неспання

Наш організм влаштований таким чином, що реагує на світло. Коли світає, ми просинаємося і активні до тих пір, поки сонце не починає сідати, тобто до сутінок. Зараз же, з масовим використанням смартфонів, телевізорів та інших пристроїв із дисплеями, наш циркадний ритм збивається.

Крім цього, найбільшу шкоду для нашого організму робить синє світло, яке випромінюють всі дисплеї. Синє світло крім того, що змушує нас більше часу бути активними і не відпускає до сну, ще й негативно вливає на зір.

Рекомендація та ж сама, за 1-1,5 год до сну не користуватися смартфонами та іншими ґаджетами із дисплеями, що в ближчому майбутньому допоможе повернути режим та якість сну.

Бездротове випромінювання може нашкодити здоров'ю

Майже всі науковці розділилися на дві групи: одні стверджують про негативний вплив на організ випромінювання смартфонів, а інші стверджують, що це нісенітниці і смартфони таким чином не можуть зашкодити нашому здоров’ю.

Якщо ви схиляєтеся до тих наковців, які впевнені в шкоді смартфонів на здоров’я, то рекомендуємо обмежити телефонні розмови. Якщо такої можливості нема, то для спілкування використовуйте режим гучномовця, навушники або бездротові колонки.

Також тримайте свій смартфон подалі від себе тоді, коли будете відходити до сну. Також не рекомендується носити смартфон в кишенях, краще використовуйте чохол і ставте смартфон в рюкзак або сумочку.

На кінець, якщо ви будете дотримуватися цих елементарних правил користування смартфоном, ваш сон не зіпсується, ваш зір не зіпсується і загальне самопочуття покращиться.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version