Home Новини сучасних технологій Українцям розповіли, як знайти приховану камеру спостереження в орендованій квартирі

Українцям розповіли, як знайти приховану камеру спостереження в орендованій квартирі

0

Бувають випадки, коли ви їдете в робочих або туристичних цілях в інше місто на декілька днів і шукаєте житло на цей період. Зазвичай, пошук зводиться до готелів або орендованих квартир. Якщо у випадку з готелями, ймовірність підглядання за вами мізерна, то у випадку із орендованими квартирами ризик дещо вищий. Щоб захиститись від неправомірного втручання в особисте життя, зараз розповімо, як знайти приховану камеру спостереження в орендованій квартирі за допомогою смартфона.

Якщо ви вже поселилися в квартиру, то ви отримаєте пароль від Wi-Fi (зазвичай така послуга входить у вартість подобової оренди) за допомогою якого і будемо шукати підозрілі пристрої в квартирі.

Для початку, нагадуємо, що в незнайомих місцях завжди рекомендується використовувати VPN для підключення до мережі, оскільки ви не можете знати, чи ніхто не стежить за вашою активністю в соціальних мережах або банківських додатках.

Тепер необхідно знайти Wi-Fi роутер та ввімкнути його, якщо він був вимкнений, та підключитися до нього. Після цього завантажуйте спеціальний додаток, який покаже всі доступні пристрої, які підключені до того ж Wi-Fi, що й і ви. Після цього, аналізуєте пристрої та шукайте ті, яких ви не бачите в квартирі.

Якщо ви можете знайти деякі пристрої із тих, які підключені до Wi-Fi, то краще вимкнути роутер. Зазвичай, після відключення роутера, орендодавець може зателефонувати і запитатися, чому ви відключили роутер. Якщо такий дзвінок був, то більше Wi-Fi не вмикайте, оскільки велика ймовірність, що в квартирі є приховані камери. Якщо ж цього не сталося, можете ввімкнути роутер і перейти до іншої фази обстеження квартири.

Найперше, необхідно провести поверхневий огляд, який включає в себе перевірку всіх блискучих предметів, книг, горщиків з рослинами, дзеркала та дзеркальні поверхні, дирки в стінах і всі іші предмети, які підозріло розміщуються в квартирі.

Якщо поверхневий огляд виконано, можна перейти до перевірки всіх пристроїв, які присутні в кімнаті, а саме годинники, будильники, пожежну сигналізацію, включателі, розетки і навіть світильники.

На кінець, в нічний час ввімкніть ліхтарик на смартфоні та пройдіться з ним по всіх можливих місцях. Приховані камери (а саме їхні лінзи) добре відбивають світло.

Якщо провівши таку перевірку ви так і не виявили підозрілих предметів, велика ймовірність, що ви натрапили на сумлінного орендодавця.

В будь-якому випадку, не варто в орендованих квартирах та готелях робити те, за що може стати соромно, або за що вас зможуть шантажувати.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version