Home Новини сучасних технологій Відомо, яким чином через стіни проходить Wi-Fi сигнал

Відомо, яким чином через стіни проходить Wi-Fi сигнал

0

Яким чином через стіни проходить Wi-Fi сигнал? Питання цікаве, тому давайте обговоримо це.

Розпочнемо з того, що Wi-Fi – це бездротова мережа, яка працює на двох частотах – 2,4 ГГц та 5 ГГц. Загалом, Wi-Fi являє собою радіохвилі, відповідно довжина 2,4 ГГц становить близько 12,5 см, а 5 ГГц – близько 6 см. Відповідно чим вища частота, тим більше даних ви можете передавати і тим більша буде швидкість інтернету.

Таким чином, Wi-Fi є електромагнітною хвилею, яка може переломлюватись, проходити чи відбиватись через певні перешкоди. Звісно, це залежатиме від матеріалу перепони, її структури. Довжина Wi-Fi сигналу є невидимою для нас, проте вона добре проходить через тверді поверхні. Звісно, в залежності від довжини цієї хвилі, про що ми говорили вище.

Якщо стіни є дуже товстими, то Wi-Fi проходячи через неї втрачатиме енергію, відповідно сигнал буде максимально низьким або втраченим зовсім. Сьогодні це не є значною проблемою, так як сучасні Wi-Fi роутери обладнані різними антенами, які збільшують потужність сигналу. Відповідно до цього, сигнал і має можливість проходити через тверді поверхні, в тому числі і стіни. Можливе це завдяки довжині електромагнітної хвилі, яка здатна проникати між атомами матеріалу, з якого складається стіна.

Якщо зробити короткий висновок, то Wi-Fi сигнал проходить через стіни завдяки випромінюваним радіохвилям, які мають здатність проходити між атомами структури матеріалів стін та інших твердих поверхонь.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version