Home Новини сучасних технологій Названо 3 швидких способи пошуку назви пісні на смартфоні

Названо 3 швидких способи пошуку назви пісні на смартфоні

0

Дізнатися назву пісні можна за допомогою вбудованих функцій мобільного телефону або за допомогою програм для Android та iPhone ( iOS ). Користувачі можуть використовувати функцію розпізнавання пісень у програмі Google , наприклад, щоб знаходити треки за наспівуючими ритмами. 

Ви також можете знайти пісню, ввівши частини тексту в рядок пошуку Spotify . Крім того, користувачі iPhone можуть натиснути кнопку Shazam у Центрі керування та знайти треки одним дотиком. Ось три способи знайти пісню, не знаючи її назви.

1. Використовуйте пошук Google

Програма пошуку Google має функцію, яка розпізнає пісні за частинами мелодії , чи то граючи, співаючи, насвистуючи чи наспівуючи ритм пісні. Механізм роботи цієї функції використовує штучний інтелект (ШІ) , щоб ідентифікувати відрізок від 10 до 15 секунд, знятий смартфоном. Щоб скористатися цією функцією, просто торкніться значка мікрофона в рядку пошуку програми Google і натисніть «Пошук пісні». Потім відтворіть звук мелодії.

Потім програма показує відповідні пісні та відображає іншу інформацію про пісню, таку як виконавець, альбом і слова. Виявивши назву треку, цікаво ввести назву пісні на Spotify або Youtube , щоб перевірити, чи знайдена пісня справді є тією, яку ви хотіли відкрити. Також можна використовувати функцію через віджет Google. У ярлику торкніться значка мікрофона, а потім дотримуйтесь інструкцій, згаданих вище. Порада стосується iPhone і Android.

2. Використовуйте пошук Spotify

Ще один спосіб знайти пісню, не знаючи її назви, — це пошук у Spotify . Додаток для потокового передавання дозволяє шукати треки, вводячи частини тексту пісні, а потім знаходити кілька збігів. Для цього натисніть «Пошук» внизу екрана і в рядку пошуку введіть ту частину літери, яка вам відома. Поки я пишу, Spotify відображатиме деякі можливі результати. Трек із повідомленням «З'являється в тексті» свідчить про те, що пісня відповідає цитованим уривкам.

Цікаво: Підказки, які допоможуть користувачам Spotify розкрити всі його можливості.

3. Використовуйте Shazam на iPhone

Ви можете створити кнопку Shazam у Центрі керування на iPhone та знаходити музику без доступу до програм. Щоб додати Shazam до Центру керування, перейдіть до налаштувань телефону та натисніть «Центр керування». Потім знайдіть піктограму Shazam, яка знаходиться поруч із «Розпізнавання музики». Після цього натисніть значок «+», щоб включити елемент керування.

Завдяки доданій кнопці, коли користувач хоче дізнатися назву пісні, яка відтворюється в середовищі або на смартфоні, просто перейдіть на панель Control Center і натисніть кнопку Shazam. Після цього результат буде відображено у вигляді сповіщення у верхній частині екрана.

Варто пам'ятати, що цю ж процедуру можна виконати з Siri. Просто активуйте цю функцію, сказавши «Hey Siri», а потім запустіть голосову команду «Яка пісня грає?». Потім віртуальний помічник прослухає уривок, який відтворюється, і через кілька секунд представить результат.

Цікаво: Shazam опублікували рейтинг найпопулярніших пісень.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

NO COMMENTS

Exit mobile version