Home Новини сучасних технологій Названо 3 типи небезпечних SMS-повідомлень, які рекомендується негайно видаляти із смартфона

Названо 3 типи небезпечних SMS-повідомлень, які рекомендується негайно видаляти із смартфона

0

SMS-повідомлення сьогодні не такі популярні, як були раніше. Пов’язано це із появою месенджерів та соціальних мереж, через які ми і зв’язуємось із своїми друзями та рідними. Стандартні смс-повідомлення в основному ми отримуємо від певних установ, банків, операторів мобільного зв’язку, тощо. Але чи всі повідомлення, які ми отримуємо, є безпечними? На жаль, сьогодні це не так. Саме тому зараз буде названо 3 типи небезпечних повідомлень.

Фішингові смс-повідомлення. Про них ми згадували не раз, це повідомлення із посиланням на небезпечний ресурс. Зміст даних повідомлень може бути такий: ви перемогли у конкурсі…. ваш приз чекає вас за посиланням; ваш акаунт …. зламаний, для заміни паролю перейдіть за посиланням; вам підключена платна послуга, детально за посиланням; тощо.

Зазвичай користувачів не довго думаючи переходять за даним посиланнями і опиняються на сайті шахраїв, і далі уже самі залишають свої персональні дані, необхідні шахраям.

Зворотній номер. Тут ви отримуєте смс-повідомлення із зазначеним зворотнім номером, на який вас просять передзвонити. Повідомлення можуть бути наступного змісту: вам нараховано штраф; ваша карта заблокована; на вашій банківській карті помічені підозрілі дії; тощо. Зазвичай, номер на який ви передзвонюєте виявляється платним, а під час розмови шахраї ще й можуть виманити у вас ваші особисті дані.

Повідомлення з ОЛХ. Це також часта схема, коли шахраї відправляють смс-повідомлення про те, що товар, який ви розміщали куплений, а кошти можна отримати за посиланням. А так як багато хто з нас хоча б раз користувався послугами даного сервісу, відповідно і номер телефону залишав, то така схема стала досить поширена. Також тут ви можете отримати ще повідомлення такого типу: відгуки до вашого оголошення ви можете переглянути за посиланням; інший користувач пропонує вам обмін товарами, деталі за посиланням; тощо. Дані посилання, так само як і в першому пункті вестимуть вас на шахрайські ресурси.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version