Home Новини сучасних технологій Бізнес новини Українці масово відмовляються від пластикових банківських карток

Українці масово відмовляються від пластикових банківських карток

0

Останні декілька місяців можна побачити велику кількість матеріалу про те, що пластикові банківські картки доживають свого віку і в найближче десятиліття вони будуть швидше бонусом до банківського рахунку, ніж основним способом оплати. Заміною традиційному методу оплати за допомогою банківської картки прийдуть електронні картки, якими можна розплачуватися з допомогою смартфона та інших розумних ґаджетів. Так чому українці масово відмовляються від пластикових банківських карток?

Найперше це те, що зараз доступна технологія безконтактної оплати, за допомогою якої можна розплачуватися з смартфона (або смарт-годинників чи фітнес-браслетів). Безконтактна оплата дійсно зручна і практична у використанні. Достатньо прикріпити свою картку до платіжних систем Google Pay або Apple Pay і спокійно розплачуватися.

Охорона довкілля. Може здатися, що банківська картка не сильно засмічує навколишнє середовище, але насправді це не так. На замовлення банків виготовляються мільйони пластикових карток щорічно, також щорічно, в такої ж кількості карток закінчується термін придатності, а значить вони повинні йти на переробку. Хоча насправді ніхто не знає, яка їх очікує доля.

Безпека. Це також один із факторів відмови від пластикових банківських карток. Банківські картки разом із гаманцями часто викрадають, і досить часто знаходять спосіб знімати з неї готівку, або ж розплачуються в інтернет-магазинах, особливо якщо мова йде про невеликі суми. Смартфони в цьому питанні більше захищені, оскільки проводити оплату через ваш смартфон буде досить складно, оскільки в більшості пристроїв встановлений захист, який спочатку потрібно обійти.

Відсутня необхідність в декількох банківських картках. Раніше була необхідність у використанні одної картки для оплат в магазинах, інша для заробітних плат, ще від інших банків і тому подібне. Зараз же отримати доступ до всіх своїх банківських карток можна через онлайн-банкінг, а для оплати можна використовувати будь-яку карту, якою ви користуєтеся на даний момент (або ж тією, на якій є кошти).

Банкам вигідна відмова від пластикових карток. Хоча це не найважливіша причина, але всі популярні банки стимулюють нас переходити на електронні картки, оскільки вони економлять неймовірні суми на відмові від пластикових карток.

В будь-якому випадку, повна відмова від банківських карток станеться вже в найближчі декілька років, оскільки прогрес не стоїть на місці і завжди будуть знаходитися нові методи для оплати.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version