Home Новини сучасних технологій Названо 4 причини, чому зникає мобільний інтернет на Android-смартфоні

Названо 4 причини, чому зникає мобільний інтернет на Android-смартфоні

0

Напевно більшості власників Android-смартфонів знайома ситуація, коли неочікувано починають зникати тарифні ГБ, які й так обмежені вашим мобільним оператором. В даному випадку мова піде не про ті ситуації, коли ви користуєтеся соціальними мережами, месенджерами, YouTube і тому подібне, а тоді, коли ви смартфоном не користуєтеся. Така ситуація часта тоді, коли смартфон заряджається або ж вночі, коли ви спите і ним ніхто не користується. Зараз буде названо 4 причини, чому зникає мобільний інтернет на Android-смартфоні.

Оновлення системи Android

Ця причина втрати мобільного трафіку актуальна більше для нових смартфонів, які тільки нещодавно з’явилися в продажі. Причиною такого є часті оновлення OC Android на них, оскільки розробники стабільно випускають різноманітні оновлення для покращення безпеки та виправлення наявних проблем в програмному забезпеченні смартфона. Найкраще буде, якщо ви забороните оновлення OC за допомогою мобільних мереж та забороните автоматичне оновлення. Таким чином ви збережете свій мобільний трафік і будете завантажувати всі оновлення за допомогою Wi-Fi (а оновлення зазвичай не малі по розмірах). Крім того, ви ще й збережете свій смартфон від неочікуваних поломок, які приносять свіжі оновлення операційної системи.

Оновлення встановлених додатків

Це наступна причина, оскільки більшість додатків, які завантажені з Google Play, саме вночі оновлюються, коли смартфоном не користуються. В даному випадку, необхідно також заборонити автоматичне завантаження та завантаження через мобільні мережі.

Так ви вбережете себе від зайвих витрат трафіку, неочікуваного оновлення додатку під час роботи смартфоном та неочікуваних поломок, які також часті при оновленнях.

Додатки в фоновому режимі

Це досить популярна проблема на всіх Android – смартфонах, оскільки велика кількість додатків, після завершення роботи з ними, продовжують працювати в фоновому режимі використовуючи як ресурси смартфона, так і мобільний інтернет. Зазвичай, в фоновому режимі додатки починають перевірятися на цілісність, на сумісність з пристроєм, отримувати чергові оновлення безпеки, передавати зібрані дані на сервера розробників і тому подібне.

В більшості випадків, необхідно заборонити додаткам отримувати доступ до інтернету, окрім тих випадків, коли додаток без з’єданння з мережею не зможе функціонувати.

Віджети

Віджети також стають причиною надмірної та неочікуваної витрати мобільного трафіку. Що можна віднести до таких віджетів? Найпопулярніші це Новини та Погода. Ці віджети стабільно роблять запити до своїх сервісів для отримання актуальної інформації, а це негативно відображається на ваших ГБ.

Якщо ж ви не можете без цих віджетів, то в налаштуваннях виберіть їхню частоту оновлення. Оптимальним варіантом було б 1 раз на декілька годин. Також можливий варіант із обмеженням доступу до мобільного інтернету.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version