Home Новини сучасних технологій Названо 4 способи перевірки завантаженого додатку на смартфон

Названо 4 способи перевірки завантаженого додатку на смартфон

0

Усі, хто користується телефонами на Android, скачують додатки із Google Play та впевнені, що там вони повністю безпечні. Взагалі так і є, але буває, що до сервісу потрапляє програма, яка несе загрозу для смартфона. Як це перевірити читайте у нашій статті.

Перше, на що треба звертати увагу при завантаженні додатку, це його опис. Там повинна бути інформація про призначення програми, її функції та особливості. Якщо замість цього в описі є дуже багато пошукових запитів, які не несуть ніякого змісту, то є сенс задуматись, чи безпечний даний сервіс.

Цікаво: Названо корисні програми для смартфона, які ви можете не знати

Друге - це кількість людей, які вже встигли завантажити програму. Ця інформація не може на 100% свідчити про надійність або ненадійність, але підказку все ж таки дасть. Додатки, які несуть шкоду для смартфона, не можуть довго затримуватись в Google Play, їх просто звідти видалять. Тому, якщо ви знайшли потрібну програму, але вона нова і мало разів завантажена, то не варто спішити її встановлювати.


Наступне і одне з найважливішого - це відгуки. Вони дуже багато чого говорять про програму. Відгуки повинні бути різні за змістом та з різною оцінкою. Практично в кожному додатку є і позитивні відгуки, і негативні. Також, розробники повинні залишати реакції хоча б на деякі з них. Якщо відгуки однакові, із загальними фразами, лише задоволених користувачів, то це може свідчити про небезпеку. А наявністю навіть одного відгука з інформацією про негативний вплив на смартфон вже є причиною ніколи не завантажувати даний додаток.

Ну і останнє - дозволи. Додаток повинен просити лише потрібні дозволи. Не може, до прикладу, будильник вимагати доступ до повідомлень. Це підозріло і небезпечно. Перевірити список дозволів можна в самому сервісі Google Play. Найбільше шкоди може принести доступ до особистих даних. Їх зловмисники зможуть використати з користю для себе, а це завжди принесе шкоду для користувача.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

NO COMMENTS

Exit mobile version