Home Новини сучасних технологій Названо 5 корисних та цікавих сервісів Google, про які мало хто знає

Названо 5 корисних та цікавих сервісів Google, про які мало хто знає

0

Корпорація Google постійно створює корисний софт, який невідомий для багатьох пересічних користувачів. Частково прояснити цю недосліджену територію допоможе інформаційна стаття про перспективний Топ 5 корисних та цікавих сервісів Google, про які мало хто знає.

Онлайн-платформа Google Arts & Culture

Освітній проект від Гугл для знайомства з найбільш вражаючими експонатами (понад 35 тисяч) сотень музеїв та палаців по всьому світу. Цікава онлайн-платформа – це меценатство спеціалістів компанії, які самостійно вирішували, на що їм витрачати 20% свого робочого часу. Офіційна дата запуску проекту – лютий 2011 року. Кожному користувачу сервісом завжди доступні високоякісні зображення цікавих для нього творів мистецтва.

Додаток Google Sky (Google небо)

Навесні 1990 року на навколоземній орбіті почав роботу легендарний космічний телескоп «Хаббл», ну а вже наприкінці літа Google запропонував користувачам спеціальний веб-додаток для спостереження в режимі онлайн за космічним простором навколо Землі. Також цей сервіс дозволяв вивчати зоряне небо і підтримувати діалоги з іншими фанатами астрономічних досліджень.

Рекомендуємо: Названо принцип роботи пошукової системи, завдяки якому, вона знає все.

Google Планета Земля

Геоінформаційна система Google Earth – креативний проект Гугл, який надає всім бажаючим доступ до детальних супутникових зображень земної поверхні. Сервіс запущений у 2011 році, облаштований багатомовним інтерфейсом, і по факту є віртуальним глобусом Землі з можливістю детального розгляду поверхні у будь-якому куточку планети.

Google Академія

Професійна пошукова система Google Scholar надає користувачу унікальну можливість пошуку інформації по повним текстам наукових публікацій будь-яких форматів та дисциплін. Робота сервісу стартувала у вже далекому 2004 році й наразі передбачає безкоштовний пошук навіть по науковим публікаціям, які доступні тільки в бібліотеках або за гроші. Але все ж Google Scholar не може надавати будь-яку інформацію безкоштовно. Є і такі статті, які потребують оплати користувачем, особливо в ситуації, коли система заходить для пошуку на топові платні сервіси або до баз комерційних наукових організацій.

Загалом Google Академія умовно безкоштовний конкурент бібліографічної та реферативної баз даних Web of Science, Scopus, які вимагають від користувача оформлення повноцінної платної підписки.

Google Sites (Сайти Google)

Зручний онлайн-конструктор для створення web-сторінок з можливістю надання послуги безкоштовного хостингу. Передбачає використання wiki-технології для максимально швидкого надання інформації зацікавленій аудиторії. Прийшов на заміну Google Page Creator. Не підтримує інструменти контекстної реклами, має слабкий інструментарій для оформлення сторінок, забороняє анонімні коментарі.

Завдяки спрощеному алгоритму дозволяє користувачу швидко та якісно реалізовувати освітні і некомерційні проекти.

Також нещодавно стало відомо, що українці в черговій небезпеці. За допомогою Google Chrome викрадають дані банківських карт.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

NO COMMENTS

Exit mobile version