Home Новини сучасних технологій Названо причини, чому гідрогелева не найкращий захист вашого смартфона

Названо причини, чому гідрогелева не найкращий захист вашого смартфона

0

Додатковий механічний захист телефонного дисплею – естетичне та бюджетне рішення для користувачів, яких непокоять наслідки падіння та ударних пошкоджень смартфона чи планшета. Захисне скло подобається не всім, оскільки воно досить товсте і часто не має гарного вигляду. Тому непомітна гідрогелева плівка багатьма людьми сприймається, як повноцінна заміна скла, хоча насправді гарантує захист лиш від подряпин та слабких пошкоджень. Чи насправді гідрогелева плівка – це повноцінний захист телефону, чи виробники та продавці гідрогелю навмисне прикрашають реальність?

Найвідоміша властивість гідрогелевої плівки – це її самовідновлення. Невеличкі поверхневі пошкодження (подряпини, потертості) здатні самостійно затягуватись за 1-2 дні. Коли ж користувач застосовує термічний каталізатор, наприклад тепле повітря з побутового фену, механічні пошкодження зникають за декілька хвилин.
Саме цю розрекламовану перевагу, частіше за все чує потенційний покупець, коли зацікавився гідрогелем для захисту екрана телефону. Але чи так це насправді?

Рекомендуємо: Перераховано кроки, які допоможуть захистити ваш смартфон від вірусів і крадіжок.

Щоб отримати адекватну відповідь на питання про всесильність гідрогелевої плівки достатньо ознайомитись з відгуками людей, які використовували подібний захист на практиці. Реальність така, що інноваційний полімер більш менш стійкий до впливу кишенькового скарбу: монети, ключі. В цьому випадку незначні потертості і подряпини дійсно з часом самі зникають. Але якщо негативний вплив був більш інтенсивним, користувач має бути готовим до того, що:

  • диво-плівка не володіє властивістю до погашення динамічних навантажень і не захистить основний екран від удару при падінні девайсу, на відміну від захисного скла, яке навіть ціною власного розбиття збереже цілісність дисплея у 9 із 10 випадків;
  • гідрогель не відновлюється на 100%: глибока подряпина стане лише менш помітною, але залишиться назавжди;
  • захисні полімери для телефонного екрану часто дорожчі за скло (в середньому на 70-80% в залежності від діагоналі дисплея);
  • виникнуть додаткові труднощі з нанесенням на екран. Ще один міф – гідрогелеву плівку просто наклеїти. Так, користувачі з певним досвідом скоріш за все швидко наклеять гідрогель на дисплей. Ті люди, які вперше використовують такий тип полімерів не зможуть правильно з ним працювати через незвичну фактуру. Ті ж самі продавці радять купувати відразу цілий набір плівок, передбачаючи, що декілька з них доведеться викинути через брак в наклеюванні.

Чи варто клеїти гідрогель на телефон?

Гідрогелева плівка – не дуже вдалий варіант, як основний захист екрана від відколів, тріщин, інших механічних пошкоджень. М’який полімер не може ефективно протидіяти падінням та сильним ударам. В ситуації, коли телефон з гідрогелем вдало пережив фронтальний удар, майже напевне девайс врятувало саме якісне скло від виробника, а не плівка.

Основна перевага гідрогелевої плівки – це привабливий зовнішній вигляд, який покращує естетику любого смартфона. Тонкий прозорий полімер формує непомітне покриття з приємними тактильними властивостями, додатковим блиском та відмінним захистом від слідів: відбитків пальців і жирових плям. Крім того, плівка не виблискує на сонці і не спотворює кольорову гаму дисплея.

Придбання плівки виправдано, якщо потрібен якісний захист від дрібних подряпин та бруду. Але не потрібно сподіватися, що гідрогель надасть телефону значну стійкість до падінь та серйозних пошкоджень.

Також нещодавно стало відомо, чи справді смартфони із захистом від вологи не бояться рідини.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

NO COMMENTS

Exit mobile version