Home Новини сучасних технологій Названо 5 найпоширеніших помилок при зарядці смартфона

Названо 5 найпоширеніших помилок при зарядці смартфона

0

Всі ми користуємося смартфонами, які зазвичай не відносяться до бюджетного сегменту, відповідно, ним хочеться користуватися не 1-2 роки, а більше. На жаль, в більшості випадків, смартфони після цього періоду починають замінювати і найчастішою причиною цього стають їхні акумулятори, а точніше автономність роботи, яка бажає кращого. Чому ж так відбувається? Зазвичай, таке відбувається через помилки при заряджанні смартфона. Зараз же буде названо 5 найпоширеніших помилок при зарядці смартфона, які зменшують термін експлуатація смартфона.

Висока температура

Найпоширеніша помилка всіх власників смартфонів. У випадках, коли ваш смартфон тривалий час знаходився під прямими сонячними променями, або ж ним тривалий час користувалися, то його температура значно піднімається. В таких випадках, перед початком заряджання необхідно його охолодити до кімнатної температури і тільки потім ставити на заряджання.

Високі температури негативного впливають на акумулятор, що в подальшому відобразиться на його автономності та рівні заряду.

Холод і вологість

Протилежно до високих температур розміщуються холод та висока вологість. Якщо ваш смартфон тривалий час був на морозі, то заряджати його необхідно тільки тоді, коли він “нагріється” до кімнатної температури.
Те саме стосується вологи. Волога негативно впливає не тільки на смартфон, а й на іншу електротехніку, окислюючи всі контакти та створюючи мікрозамикання. Якщо смартфон піддався високій вологості, або потрапив під дощ, то спочатку його необхідно повністю висушити і тільки потім використовувати і заряджати.

Повний розряд або розряд до 1 — 2%

Досить часто всі роблять таку популярну помилку — починають заряджати смартфон, який вже ось-ось розрядиться. Сучасні акумулятори смартфонів дуже чутливі до частих заряджань та повного розряджання. Часті повні розряджання призведуть до хімічних реакцій, які негативно вплинуть на автономність смартфона.
Рекомендується заряджати смартфон тоді, коли рівень заряду зменшується до 20-30%. Так само, не рекомендується заряджати смартфон до 90-95%.

Неоригінальний зарядний пристрій

В даному випадку варто уточнити, що мова йде саме про підроблені зарядні пристрої, або ж ті, які виготовлені сумнівними компаніями. В інших випадках, зарядні пристрої сторонніх компаній можна використовувати — головне сумісність з вашим смартфоном. Найкраще заряджати оригінальними зарядними пристроями від виробника смартфона.

Використання пристрою на зарядці

Досить часта помилка серед власників смартфонів. Найчастіше можна побачити, як заряджається смартфон і паралельно на ньому грають в ігри. В такі моменти ваш смартфон надзвичайно сильно перегрівається та ще й смартфон знаходиться на “вічному заряджанні”, чим також зменшується термін експлуатації акумулятора і смартфона.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version