Home Новини сучасних технологій Названо 5 основних проблем щодо конфіденційності з 5G

Названо 5 основних проблем щодо конфіденційності з 5G

0

Незважаючи на всі переваги, які 5G приносить стільниковій передачі даних, вона не позбавлена ​​слабких сторін, найбільшою з яких є приватність. Так, останній стандарт поставляється з шаленими завантаженнями зі швидкістю до 4,3 Гбіт / с , але за яку ціну? Сьогодні було названо 5 основних проблем щодо конфіденційності з 5G.

Це не означає, що 5G не є більш безпечним, ніж його попередник. Аналіз декількох університетів показав, що захист даних покращився порівняно з 4G LTE та іншими старими стандартами. Однак 5G значно розширює доступ до Інтернету. Оскільки більша кількість пристроїв може постійно користуватися Інтернетом, хакерам та іншим зловмисним користувачам стає більше можливостей.

1. Відстеження місцезнаходження стало набагато точнішим

Ваш телефон 4G, ймовірно, підключений до вежі, розташованої на відстані декількох миль, яку він використовує для дзвінків та перегляду Інтернету. За допомогою цього зв’язку інші можуть відстежувати ваше місцезнаходження, навіть коли ваш датчик GPS вимкнений.

На основі веж, з якими ви підключені, хакери, провайдери та інші сторонні сторони можуть триангулювати вашу позицію протягом кількох миль, отримуючи приблизне уявлення про те, де ви зараз перебуваєте. У 5G це відстеження звужується до декількох метрів .

Щоб забезпечити 5G із використанням частот mmWave, оператори бездротової мережі створили серію невеликих осередків навколо міст. Ці мініатюрні вежі допомагають підтримувати ваш телефон підключеним до високочастотної мережі 5G, яка має дуже невеликий радіус дії (близько 500 м). Ці невеликі осередки розміщені на більшості міських кварталів, щоб забезпечити безперебійний сигнал.

Використовуючи ту саму техніку, сторонні агенти можуть триангулювати вашу позицію на основі підключених до телефону опор. І тепер, коли ці башти знаходяться на відстані декількох метрів, ваше точне місце розташування легше отримати. 

2. Більше інструментів для поганих людей

Як тільки 5G буде повністю розгорнуто, це дозволить багатьом пристроям IoT підключатися до мобільних мереж. Більшість цих пристроїв працюватимуть безперервно цілодобово, оскільки вони споживають низьку потужність та використовують невеликий обсяг даних. IoT Analytics оцінила збільшення цих пристроїв із 7 млрд у 2018 році до 21,5 млрд до 2025 року.

З такою великою кількістю підключених до Інтернету пристроїв хакери мають більшу поверхню атаки, щоб порушити роботу мережі. Розподілена відмова в обслуговуванні (DDoS) - це тип кібератаки, коли користувач бере на себе контроль над кількома пристроями для пінгування цілі, поки система не перевантажується. З 5G такі типи атак будуть більшими та частішими.

3. Більш вразливостей

З більшою кількістю розумних пристроїв шанси на злом зростають. Не кожен виробник має команду, яка адекватно захищає своє обладнання від усіх загроз, коли їх пристрій постійно підключений до Інтернету.

Ми вже бачили, як ця ситуація розігрується. Є мільйони смартфонів, планшетів та інших пристроїв Android, на яких встановлено старе програмне забезпечення, вразливе до експлойтів та помилок, які вже давно виправлені. Хоча нам легко оновити наші комп’ютери чи телефони, а як щодо наших розумних автомобілів чи розумних приладів? Багато хто не захоче замінювати абсолютно хорошу розумну камеру, навіть якщо виробник припинить підтримку, зробивши її основною мішенню для хакерів.

4. Більше широкосмугових пристроїв, більше збору даних

5G матиме більше підключених до Інтернету пристроїв. Ваша взаємодія з цими пристроями є цінною для рекламодавців, що зробить спокусливим для виробників смарт-пристроїв продати ваші дані про використання.

Зараз провайдери можуть продати вашу історію перегляду . Amazon зберігає деякі голосові взаємодії між вами та Alexa, навіть якщо їх видалити . Розумні телевізори продають те, що ви дивитесь рекламодавцям . Без доступу до стільникових даних ваша особиста інформація збирається з обмеженою можливістю зупинити її. Тепер, коли багато тих самих пристроїв використовуватимуть 5G, це буде тільки погіршуватися.

За допомогою 5G ваш автомобіль може збирати дані про те, де ви подорожуєте і на якій АЗС ви зупиняєтесь. Ваш розумний холодильник може надсилати інформацію про те, що є у вашому списку продуктів. Ваш розумний одяг може визначити ваш стиль. І всю цю інформацію можна продати рекламним фірмам, які можуть добре зрозуміти, ким ви є і як вам щось продати.

Оголошення в епоху 5G стануть набагато особистішими, орієнтуючись саме на те, що ви хочете, а не на загальну ідею. Але вартість цієї персоналізації є величезною втратою для нашої приватності. І що більш важливо, це робить ці компанії більшою мішенню для хакерів, оскільки вони мають ще більш стислу інформацію про вас.

5. Китай має свої відбитки пальців у всьому 5G

Там було зростаюче занепокоєння з приводу Huawei протягом багатьох років , починаючи з 2008 року , коли підозри були підняті Комітетом з іноземних інвестицій в Сполучених Штатах за угоди між ними і Bain Capital , щоб придбати 3Com . Через два роки Sprint Nextel Corp. виключила як Huawei, так і ZTE з контракту через проблеми безпеки, що знову стосувалося їх зв'язків з китайським урядом та військовими.

Проблема в тому, що Huawei позиціонує себе як лідера в обладнанні 5G. За даними Huawei , дві третини всіх комерційних мереж 5G за межами Китаю використовують своє обладнання. Хоча США фактично заборонили використовувати своє обладнання, інші країни, такі як Німеччина, Угорщина, Швейцарія та Іспанія, ні, а багато інших лише обмежили Huawei у своїх планах 5G.

Якщо якась частина мережі використовує технологію Huawei, є шанс, що спірна компанія отримає доступ. Якщо ви телефонуєте своєму другові до Німеччини, ваш оператор бездротової мережі повинен взаємодіяти з мережею своїх операторів, яка, ймовірно, використовує обладнання Huawei. Якщо звинувачення відповідають дійсності, Huawei може передати вашу розмову китайському уряду, котрий може використати це різними способами для впливу на ваше життя в цілому.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version