Home Новини сучасних технологій Названо пошукову систему, яка є гідною заміною Пошуку Google

Названо пошукову систему, яка є гідною заміною Пошуку Google

0

Сьогодні було названо пошукову систему, яка є гідною заміною Пошуку Google. Можливо, ви раніше нічого не чули про таку пошукову систему, як Ecosia . Ця пошукова система з’явилася не так давно, але вже вразила багатьох своїх користувачів. Особливістю Ecosia є те, що кожин пошуковий запит, який був виконаний в Ecosia, оплачує висадку дерев в різних точках нашої Землі, що рятує нас від глобального потепління.  Ниже ми назвали основні причини, щоб почати використовувати Ecosia вже сьогодні.

Хоча Ecosia не є однією з найстаріших пошукових систем в Інтернеті, вона, безумовно, досить стара, щоб зберігати та вдосконалюватись. Ця пошукова система, що базується в Берліні, навіть створила собі ім’я за останні роки.

Звичайно, Google вважається найкращим пошуковиком, але він робить не все, і не захищає вашу конфіденційність. Навпаки, Ecosia пропонує кілька речей, яких немає в жодному іншому браузері.

Можливо, пора перейти на Екозію, особливо якщо ви дбаєте про довкілля. Ось десять причин, чому вам слід використовувати Ecosia, а не вкладати більше грошей у гаманець Google:

1. Висадка рослин під час серфінгу в Інтернеті

Як і інші пошукові системи, Ecosia приносить дохід від кліків на рекламу, яка з’являється поруч із результатами пошуку та над ними. Кожен пошуковий запит також має фіксовану ставку.

Що відрізняє Ecosia від Google, Bing та DuckDuckGo, так це те, що Ecosia використовує 80 відсотків свого доходу на посадку дерев.

Однією з цілей цієї неприбуткової пошукової системи є боротьба зі зміною клімату. Ось чому за кожні 45 пошукових запитів, які ви виконуєте в Екозії, вони висаджуватимуть дерево там, де воно найбільше потрібне.

Вони працюють лише з партнерами з посадки дерев, які використовують різні дерева, корінні в цій місцевості, для створення біорізноманітного лісу. Ecosia також забезпечує захист ділянки після посадки дерев, на відміну від інших організацій.

2. Ви можете зменшити свій цифровий вуглецевий слід

Центри обробки даних витрачають багато енергії, щоб надіслати вам результати. Вуглецевий слід, що генерується і викидається в атмосферу, зазвичай становить близько 0,2 грама вуглецю на пошуковий запит.

Internet Live Stats повідомляє, що Google обробляє понад 1,2 трлн пошуків на рік, що призведе до 240 млрд грамів вуглецю на рік.

Ви можете боротися з кліматичною кризою, зменшуючи цифровий вуглецевий слід за допомогою Ecosia. Вони побудували власні сонячні електростанції в Німеччині, щоб живити свої сервери, використовуючи 100% відновлювану енергію, завдяки чому кожен пошук буде безвуглецевим.

Більше того, кожне дерево, яке вони висаджують за вашими 45 пошуковими запитами, за все своє життя виведе 50 кілограмів вуглецю в атмосферу. Це означає, що кожен пошук мав би вуглецевий слід від'ємних 1,1 кілограма.

3. Це абсолютно безкоштовно та пропонує однаковий досвід перегляду

Як і інші пошукові системи, Ecosia безкоштовна. Вона також працює однаково, тому вам не складно буде його використовувати. Вони співпрацювали з пошуковою системою Microsoft Bing, тому ви побачите ті самі надійні результати, зображення, новини та карти.

Єдина відмінність полягає в тому, що Ecosia розміщує значок зеленого листя або викопного палива біля деяких веб-сайтів у результатах пошуку, щоб допомогти вам прийняти кращі рішення. Перший символ означає, що веб-сайт або організація “найчистіша” на Землі, тоді як другий означає, що вони є одними з найбільших забруднювачів у світі.

4. Ecosia доступна на мобільних пристроях

Це розширення браузера також потрапило на мобільні пристрої, оскільки все більше людей переходять до екологічного використання Інтернету. Ecosia навіть стала опцією пошуку за замовчуванням для телефонів iOS .

Тільки користувачі Apple отримали достатньо доходу від реклами, щоб посадити понад сім мільйонів дерев у 2020 році. Тим часом Ecosia зафіксувала понад п'ять мільйонів завантажень із Google Play Store.

У мобільному додатку є кілька чудових функцій, таких як безпечний перегляд, швидкий пошук, Adblock, автозаповнення, додавання карток та збереження паролів. Як і інші мобільні веб-браузери, він має вкладки, режим анонімного перегляду, закладки, історію, завантаження тощо. Результати також завантажуються швидше, ніж інші мобільні пошукові системи.

5. Ecosia - це пошукова система, яка забезпечує конфіденційність

На відміну від Google, який збирає ваші дані та використовує їх у більшій мірі, ніж ви можете собі уявити, Ecosia - це пошукова система, яка забезпечує конфіденційність. Вони не зберігають ваші пошукові запити більше тижня, а також не створюють особисті профілі на основі ваших даних.

Хоча Ecosia використовує інструмент відстеження для збору невеликої кількості даних для оптимізації своїх послуг, вони не використовують жодних зовнішніх або третіх сторін. Таким чином, вони можуть перешкодити іншим отримати доступ до ваших пошукових запитів та використовувати дані. Але якщо ви не хочете, щоб Ecosia відстежувала вас, ви можете скористатися їх функцією " Не відстежувати ".

6. Вони не будуть продавати ваші дані рекламодавцям

Кожен ваш пошуковий запит в Ecosia надійно зашифрований, щоб захистити вас від потенційних підслуховувачів. Ecosia гарантує, що ніхто між вами, ними та безпосередньо залученими службами не може шпигувати за вашими пошуковими запитами.

Крім того, ви можете бути спокійні, що невелика кількість даних, яку вони збирають для покращення своїх послуг, не буде продана рекламодавцям.

7. Прозорі фінансові звіти

Ecosia знає, що прозорість необхідна для завоювання вашої довіри, тому вонищомісяцяпублікують свої щомісячні фінансові звіти в Інтернеті. Оскільки вони пообіцяли 80 відсотків свого прибутку посадити дерева, вони також подбають про прозорість бюджету.

Звіт показує, скільки вони витрачають на свій проект посадки дерев, тож ви можете перевірити, чи виконали вони свою обіцянку. Ви також можете побачити, скільки грошей Ecosia заробила від ваших пошуків та скільки вони використали на маркетинг та зарплату працівникам.

8. Ви можете створювати стійкі робочі місця

Продовжуючи використовувати Ecosia та допомагаючи їм отримувати більше прибутку, ви також допоможете Ecosia підтримувати більше проектів з посадки дерев у різних країнах. Це створило б більш стійкі робочі місця, які б працевлаштовували людей та допомагали їм отримувати дохід.

В одному зі своїх проектів з посадки дерев на Мадагаскарі Ecosia найняла 160 штатних співробітників, щоб садити мангрові зарості на острові. Вони також найняли пожежників у Бразилії для захисту існуючих ділянок лісу.

9. Допоможіть захистити місця проживання зникаючих тварин

За гроші, які Ecosia заробляє на ваших пошукових запитах, вони можуть відновити лісові коридори в Уганді, замінити дерева, які були незаконно вирубані на Суматрі, та підключити існуючі ділянки лісу на Мадагаскарі.

У цих районах мешкають такі тварини, як шимпанзе, орангутаги, лемури тощо. Посадка більшої кількості дерев підтримала б цих тварин і забезпечила б їм притулок та джерело їжі та води.

10. Вони здійснили гейміфікований пошук, що робить це цікавим

Ecosia увімкнули свій веб-браузер, додавши лічильник пошуку у верхньому правому куті екрана. Таким чином, ви зможете відстежити свій вплив і побачити, скільки дерев ви посадили.

Ця функція робить перегляд Інтернету забавним і навіть дражнить ваші геймерські інстинкти підштовхувати цифри якомога вище. Цікаво спостерігати, як воно зростає, і навіть може викликати звикання.

Врятуйте Землю під час пошуку в Інтернеті

Як і будь-який інший веб-браузер, ви можете шукати ключові слова та ключові фрази в Ecosia. Але тут є не тільки серфінг в Інтернеті, оскільки ви можете врятувати Землю та підтримувати добрі причини кожним клацанням.

Використовуйте Ecosia і зробіть його пошуковою системою за замовчуванням зараз, щоб ви могли зробити свій внесок у екологічну Землю.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version