Реклама

Названо 5 причин, чому сучасна техніка служить менше старої

Останні Новини

Profi
Profihttps://www.instagram.com/baloh_y/
Головний редактор технічного контенту на ITech.co.ua, який зацікавлений у смартфонах та інших гаджетах.

Ви напевно стикалися з такою неприємною ситуацією, як поломка якогось ґаджета, чи то смартфона, чи то телевізора. В таких ситуаціях закрадаються сумніви стосовно якості сучасних пристроїв, оскільки раніше все працювало не один десяток років, а зараз…2-3 роки й на смітник. Зараз буде названо 5 причин, чому сучасна техніка служить менше старої. Причиною тут не завжди є халатність на виробництві.

1. Покупка дешевих пристроїв

Так, це досить популярна причина ранніх поломок пристроїв. Більшість з нас керуються тим фактором, що кожен пристрій можна купити дешевше, непереплачуючи за нього. Для прикладу, є відомі виробники телевізорів, які надають гарантію на декілька років. Ми ж думаємо, що на нас хочуть наживитися і тому купляємо телевізор маловідомого бренду, який через рік -два вже можна зламатися. Крім цього, варто не забувати, що такі телевізори, особливо такі, які офіційно не продаються в Україні та ЄС, ще й можуть нашкодити нашому здоров’ю, оскільки вони не отримали сертифікацію, що вже повинно ставити під сумнів таку якість продукції.

2. Виробники хочуть, щоб ми купляли частіше

Так, ще одна причина такої короткої експлуатації всіх пристроїв. Виробникам не вигідно, щоб ви купляли електроніку на декілька десятиліть, тому стараються максимально скоротити її термін експлуатації. Яким чином вони це роблять?
Найперше, це різноманітні програмні оновлення, які будуть через деякий час недоступні для старих пристроїв (підтримка смартфонів тому в приклад). Ще одною причиною стає технічний прогрес, який нам представляють в нових пристроях, щоб ви дивилися на свій старий ґаджет і розуміли, що хочеться вже нового. Таких прикладів достатньо і всі виробники активно користуються всіма можливими методами для витягування з нас грошей.

3. Технічно складні пристрої

Ще одна причина, яка стосується саме технічної начинки всіх пристроїв, а особливо розумних. Згадайте всі ваші пристрої, які були в активному користуванні 20 років тому. Їхній механізм був максимально простим, що підвищувало його ремонтопридатність.

Зараз же, все навпаки, навіть звичайний електрочайник вже не такий звичайний. Щоб його відремонтувати, часом приходиться відвідувати сервісні центри.

У випадку якщо це ще й китайська підробка, то вам скажуть, що вигідніше придбати новий, ніж ремонтувати старий.

4. Недбале поводження

Знову повернемося в минуле. Тоді ми охайно поводилися з всіма пристроями, які так важко було придбати. Все було максимально чисте, в оригінальних плівках і тому подібне. Крім цього, всі старі пристрої використовувалися тільки тоді, коли була нагайна потреба. Зараз же, електротехніка не така вже й дорога, відповідно, ставлення до неї відповідне.

Інструкцію до всіх нових пристрої ви читаєте? Напевно що ні, оскільки в нас так не заведено. Спочатку зламати, а потім читати. По цій причині, термін експлуатації всієї електроніки різко скорочується.

5. Надзвичайно велика кількість техніки

Раніше такої кількості техніки не було, а коли вона з'являлася, то платіжоспроможність населення не дозволяла все скупляти до останнього. Також варто пам'ятати, що тоді мало де можна було почути погані відгуки про пристрої, оскільки вся інформація передавалася сарафанним радіо. Зараз же, всі вважають за необхідне розказати в інтернеті, яка в них сталася неприємна історія із використанням того чи іншого пристрою.

Також не забувайте, що брак може статися на будь-якому виробництві, незалежно чи це виробництво смартфонів, чи електрочайників.

Максимально продовжити термін експлуатації будь-якого пристрою можна тільки в тому випадку, коли ви з обережністю до нього відноситеся. Це стосується як “програмної чистоти”, так і зовнішньої.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Названо причину використання пластикових смуг в сучасних смартфонах

Можливо ви звертали увагу на те, що деякі смартфони різних виробників отримують одну схожу особливість,а саме пластикову смужку на...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -