Home Новини сучасних технологій Названо 5 причин, чому варто купити новий смартфон

Названо 5 причин, чому варто купити новий смартфон

0

Сучасній людині, в 2021 році, складно прожити без смартфона. Звісно, жити без нього можна, але якщо ви ведете досить активний спосіб життя і ваша робота потребує постійно бути на зв’язку, то без смартфона і доступу до інтернету буде досить складно. Смартфони, як і всі інші пристрої, мають свій термін придатності, який в одних закінчується швидше, а в інших пізніше. Цілком логічно, що очікувати “той самий день” не варто, так як і доводити свій смартфон до предсмертного стану не варто, оскільки так ви зможете залишитися без комунікації із світом в будь-який момент. Відповідно до цього, по закінченню 3-го року користування смартфоном, прийдеться думати про покупку нового. З цим питанням досить складно, оскільки мало хто планує покупку нового, поки старе працює. Щоб вам було простіше залишити “старе”, ми назвемо 5 причин, чому варто купити новий смартфон.

Причина 1. Смартфон "зависає".

Напевно найбільша проблема всіх старих смартфонів - повільна робота. Особливо це відчувається в таких випадках, коли необхідно максимально швидко знайти якусь інформацію в інтернеті або ж швидко відкрити певний додаток. В таких ситуаціях, ваш смартфон навряд послухає вас і швидше за все, просто буде довго і повільно "просинатися".

Особливо це дратує тоді, коли ви стоїте в якомусь закладі і вам потрібно надати інформацію, яка є у вашому смартфоні. Очікувано, що ви і всі, хто позаду вас, будуть в очікуванні того моменту, коли ваш смартфон видасть необхідну інформацію. Таких випадків неймовірна кількість і це цілком очікувано, оскільки старі смартфони вже не справляються з тими додатками, які зараз актуальні, та й об'єм оперативної та внутрішньої пам'яті не дозволяють смартфону "розігнатися".

Якщо з вами часто трапляються такі ситуації, то пора вже подумати про новий, хоча б бюджетний смартфон.

Причина 2. Обсяг пам'яті.

Як ми писали вище, найчастішою причиною повільної роботи старого смартфона є обсяг пам'яті, який використовується в ньому. В цьому нема нічого дивного, оскільки смартфон, який був випущений 3-4 роки тому, був актуальним саме 3-4 роки тому, а сьогодні, смартфони з 1 Гб оперативної та з 32 Гб внутрішньої пам'яті, просто не можуть виконувати свою роботу так добре, як це роблять смартфони з 4 Гб оперативної та 128 Гб внутрішньої пам'яті.

Стосовно внутрішньої пам'яті, то 32 Гб це вже занадто мало для смартфона, а якщо ви ще й користуєтеся месенджерами, то внутрішній простір закінчиться неймовірно швидко.

Причина 3. Короткий термін автономної роботи.

Всі смартфони, якими користувалися понад 1 рік, втрачають в ємності акумулятора і відповідно, в терміні автономної роботи. Суттєво вплинути на це не вийде, оскільки всі сучасні акумулятори мають комфортний термін роботи близько 3-4 років.

Перші зміни в автономності будуть відчутними вже через рік, оскільки ємність вашого акумулятора скоротиться на близько 10-15%. Звісно, це не так критично, але ємність продовжить скорочуватися й далі, аж до тих пір, поки акумулятор взагалі не перестане тримати заряд.

В даному випадку, можна замінити старий акумулятор на новий, але шанс того, що придбаєте оригінальний, неймовірно малий. Якщо ж говорити про аналоги, які підходять до вашої моделі смартфона, то очікувати такої ж автономності не варто.

В такому випадку, краще розпочати процес підготовки до покупки нового смартфона, оскільки заряджати смартфон по 2-3 рази в день і користуватися повербанком цілодобово, не сильно зручно.

Рекомендуємо: Названо 5 причин, чому сучасна техніка служить менше старої.

Причина 4. Відсутність нового функціоналу.

В даному випадку, багато розповідати нема сенсу, оскільки логічно, що старий смартфон оснащений тими функціями, які були актуальні декілька років тому, а нові - тими, які зараз.

Прикладом може стати модуль для безконтактних платежів NFC, який зараз широко використовується, але який недоступний на старих смартфонах.

Причина 5. Застарілий.

На кінець, найочевидніша причина для заміни старого смартфона на новий - старість. Мова йде саме про те, що старий смартфон, в порівнянні з новими, вже не може запропонувати чогось нового. Для прикладу, його камери знімають гірше, ніж бюджетні моделі смартфонів; більшість мобільних ігор вже не запускаються; швидкість роботи бажає кращого; автономність на низькому рівні; зовнішній вигляд не надто сучасний і тому подібне. Сукупно, все те, що було перераховано в цьому матеріалі, веде нас до покупки нового смартфона, оскільки будь-який смартфон, який би він не був стильний, потужний і вірний, рано чи пізно здасть свої позиції і підведе вас в найбільш неочікуваний момент.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

NO COMMENTS

Exit mobile version