Реклама

Названо 5 причин, чому варто перевстановити Windows 10

Останні Новини

Profi
Profihttps://www.instagram.com/baloh_y/
Головний редактор технічного контенту на ITech.co.ua, який зацікавлений у смартфонах та інших гаджетах.

Більшість з нас вірить в те, що Windows 10 є досконалим і не потребує ніяких додаткових дій, однак варто спробувати перевстановити його і ви здивуєтесь можливостям вашого комп’ютера так само, як і я.
Звісно, це не обов’язкова дія і виконати її ви можете за бажанням, але є декілька ознак, які саме вказують на те, що обов’язково потрібно перевстановити Windows 10.

1. Велика кількість вірусів

Звичайна річ для комп'ютера – це віруси. Якщо на вашому пристрої є антивірус, то, в принципі, у вас немає причин для хвилювання, адже він швидко все налагодить та приведе в порядок. Однак, якщо віруси з'являються досить часто і такі випадки стають нормою, то сподіватись на антивірус не варто, а краще перевстановити Windows.

2. Час використання системи

Якщо на вашому комп'ютері вже протягом довгого часу встановлений Windows 10, то бажано переглянути варіант з його перевстановленням. Ви можете бути відповідальним користувачем і вимикати неважливі функції, але сміття та непотрібні вам оновлення однаково з’являтимуться.

Існує також варіант встановлення Windows на SSD. Тоді варто кожного року форматувати диск, а систему щоразу встановлювати. Це необхідно через те, що flash-пам’ять може погіршуватись, а вищезгадані дії мають на меті зберегти важливі файли у непошкоджених місцях.

Тим паче перевагою для вас гарантовано буде те, що Windows отримаєте вже оновлений і перевірений, але це у тому випадку, якщо ви все перевстановили правильно.

Цікаво: Названо основні переваги Windows 11.

3. Менша швидкість роботи комп'ютера

Причини гальмування комп'ютера можуть бути найрізноманітніші. Варто звернути увагу на роботу пам'яті, диска, процесора, його температуру. Та все ж проблеми можуть виникнути, якщо ваш комп'ютер застарілий або ви багато часу граєте на ньому в ігри. Вирішенням можливих інших неполадок стане знову ж таки переустановка Windows.

4. Драйвери

З драйверами теж час від час можуть виникнути проблеми чи непорозуміння, що знаю із свого досвіду. На зовнішній звуковій карті може бути декілька драйверів, які працюватимуть у різному порядку і яких цілком достатньо. Однак Windows 10 все ж вирішить, що вам потрібен ще один драйвер і встановить власний, який кращий від інших тільки тим, що не потребує ніяких налаштувань.
Звісно, ви можете цей драйвер видалити, але Windows до цього теж готовий, тому намагатиметься активувати його знову. У такому випадку найкращим вирішенням стане тільки переустановка Windows.

Що потрібно зробити, щоб перевстановити Windows?
Насправді перевстановлення Windows не забере у вас багато часу та терпіння, адже для цього потрібно виконати невелику кількість дій. Найкращим способом буде зробити це за допомогою якогось легального та офіційного засобу встановлення – в такому випадку ви будете впевнені у якості завантаженого. Моєю особистою порадою є встановлення нової копії Windows винятково із втратою всієї попередньої інформації, це посприяє його кращій та ефективнішій роботі.

Цікаво: Названо найкращий безкоштовний антивірус для Windows в 2021 році.

5. Велика кількість програм на комп'ютері

Не потрібно мати вищу освіту програміста, щоб знати і розуміти те, що всі програми після їх видалення все ж залишають після себе непотрібні дані. За рік чи хоча б декілька місяців такого сміття на вашому персональному комп'ютері назбирається дуже і дуже багато. Перевстановлення Windows в цій ситуації надасть друге дихання і очистить комп’ютер від непотрібного сміття.

Такж нещодавно було названо процесори, які підтримують Windows 11.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Найновішу лінійку iPhone 14 порівняли по тривалості роботи із попередніми моделями. Хто виявився лідером?

Вчора відбулася презентація нових пристроїв від Apple і тепер залишається актуальним питання- на скільки сильно вдосконалили свої смартфони компанія...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -