Home Новини сучасних технологій Названо 5 причин, чому ви повинні спробувати покористуватись Linux

Названо 5 причин, чому ви повинні спробувати покористуватись Linux

0

Linux – операційна система, яка в свій час не отримала такої популярності, як Windows чи Mac. Для початку Linux був досить складним для рядових користувачів та використовувався в основному для серверів. Правда зараз ситуація дещо змінилась, Linux останні кілька років отримав значні оновлення і зараз буде названо 5 причин, чому ви повинні спробувати покористуватись Linux.

  1. Відкрите джерело. Linux є повністю безкоштовною операційної системою із відкритим кодом, тобто для тестування, вам не потрібно буде витрачати зайвих коштів. А з допомогою відкритого коду, ви можете налаштувати систему під свої персональні побажання.
  2. Дистрибутиви. Наявний відкритий код дає можливість створення індивідуальних версій Linux, що справді приваблює користувачів. До прикладу, дистрибутиви Linux для програмістів, хакерів, тощо.
  3. Безпека. Linux виділяється справді значним рівнем безпеки, він практично не вразливий, а ймовірність проникнення вірусів чи шкідливого програмного забезпечення надзвичайно мала. Це пояснюється тим, що для внесення системних змін, додатки повинні бути зареєстровані як root, проте більшість користувачів не входять в систему як root, без потреби, та й розробники, знову ж таки за допомогою відкритого коду, стежать за усіма загрозами.
  4. Налаштування. Linux надає велику кількість можливостей в плані налашування піктограм, значків на робочому столі, панелей, шпалер, тощо.
  5. Використання на різних пристроях. В даному випадку мова йде про гнучкість даної операційної системи, зокрема її можна використовувати на справді старих пристроях та різного роду обладнанні.
ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version