Home Новини сучасних технологій Бізнес новини Названо 5 способів захисту від фінансових шахраїв

Названо 5 способів захисту від фінансових шахраїв

0

Шахраїв зараз багато у всіх сферах. Потрібно бути готовим себе захистити. Інтернет, це найбільш поширене місце, де можна знайти інформацію про людину. Ми постійно здійснюємо покупки в інтернеті і без зайвих думок даємо дані карток. По-перше, є багато магазинів, які видають себе за відомі сайти і таким способом отримують дані карти. По-друге, навіть в дійсно відомих і надійних сайтів, інколи, крадуть інформацію. Що б ви не робили, повністю захистити рахунки нереально, але чимось ми зможемо допомогти, тому назвемо 5 способів захисту від фінансових шахраїв.

Перше, що може допомогти, це двофакторна аутентифікація. Суть в тому, що при оплаті в інтернеті, вам приходитиме в додаток банку або на телефон смс з кодом підтвердження. Він одноразовий і активний не довго. Тобто, якщо зловмисник захоче щось купити з вашої картки, то код він не отримає все одно. Ця послуга безкоштовна у всіх банках.

Далі повинен бути окремий рахунок і сама карта для покупок онлайн. На неї ви скидаєте потрібну суму безпосередньо перед покупкою. Якщо шахраї і будуть мати дані цієї карти, то гроші вони не знімуть, бо їх там не буде, а якщо і знімуть, то лише якусь певну невелику суму, яку ви поклали на карту. Тим більше, у всіх банках ви можете відкривати безліч рахунків і прив'язувати до них картки абсолютно безкоштовно.

Якщо ви прислухались до поради і хочете мати окрему карту для онлайн покупок, то хорошим варіантом є віртуальна карта. Для її створення не потрібно навіть вставати з дивану. Її можна отримати в кабінеті в додатку банку, і тільки там вона і буде.

Якщо у вас на карті бувають великі суми грошей, то краще окремо створити накопичувальний рахунок. Таку собі скарбничку, з якої не можна витрачати кошти. Ви зможете коли завгодно перекидати гроші туди і назад, але шахрай вже не зможе скористатись вашими заощадженнями.

Ще одним дуже легким, але корисним лайфхаком є ліміт. На кожній карті можна встановити ліміти витрат. Тобто, якщо якось у шахраїв з'явились ваші дані карти, то витратити більше встановленого ліміту просто не вийде. За допомогою цього ви ніколи не залишитись з нулем на карті, і не будете ошукані на велику суму.

Також нещодавно стало відомо, що шахраї знайшли новий спосіб обману українців по телефону.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

NO COMMENTS

Exit mobile version