Home Новини сучасних технологій Названо 5 цікавих фактів про сім-карти

Названо 5 цікавих фактів про сім-карти

0

Ми користуємось SIM-картами кожного дня і навіть не задумуємось про них. Зараз буде названо 5 цікавих фактів про сім-карти. Давайте одразу до суті.

1. До появи сім-карт ідентифікація абонентів відбувалась за допомогою заводського номера телефону, відповідно усі послуги були прив’язані також до телефону. У випадку, якщо ви вирішили замінити свій телефон на новий, то вам доводилось іти безпосередньо до оператора та перереєстровувати усі послуги на свій новий телефон. Після появи сім-карт, телефон отримував свій номер (IMEI), а абонент свій.

2. SIM розшифровується як Subscriber Identification Module, тобто модуль ідентифікації абонента.
3. Кожна окрема сім-карта отримує свій ICCID (ідентифікатор вбудованої друкованої карти) , тобто унікальний серійний номер.
4. SIM-карти доступні у чотирьох розмірах: стандартна SIM-карта (повнорозмірна), mini-SIM, micro-SIM, nano-SIM.
5. Сьогодні з’явився ще один вид сім-карти – цифрові або e-SIM. Є певні моделі телефонів, які уже в собі мають вбудований чіп e-SIM, тобто потреба в самій картці відпадає. До речі, українські оператори мобільного зв’язку, такі як Kyivstar, Lifecell, Vodafone, уже пропонують дані послуги.

Також нещодавно було названо спосіб використання двох мобільних номерів на одній SIM-карті.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version