Home Новини сучасних технологій Названо 5 версій, хто може телефонувати і мовчати в слухавку

Названо 5 версій, хто може телефонувати і мовчати в слухавку

0

А у вас була хоча б раз ситуація, що хтось дзвонить і мовчить у слухавку? Вас відразу починає тривожити питання, хто це може бути? Дивно, чи не так? Так давайте ж з’ясуємо хто може так телефонувати і головне навіщо!?

Найпоширенішим способом являється перевірка номера на активність. Як це відбувається? Все досить просто, зазвичай такі дзвінки здійснюють роботи, і коли ви підіймаєте слухавку ваш номер вносять як активний. А ви думаєте звідки компанії послугами яких ви ні разу не користувалися взяли ваш номер? З тієї ж бази куди вніс його робот. З того часу до вас часто телефонуватимуть люди, пропонуючи свої послуги або товар. Такі дзвінки часто відносять до спаму. І я вважаю це правильно, адже не бачу сенсу нав'язувати людям те, що їм не потрібно. Ми живемо в столітті коли знайти або придбати щось можна за лічені хвилини, а телефонувати і нав'язувати свій товар, який викликає сумнів, як мінімум є недоречно.

Цікаво: Нова схема шахраїв з використанням смарт-годинника.

Також, через ці дзвінки від спаму можуть виникнути проблеми. Якщо людина чекає на дзвінок, який максимально змінить її життя в кращу сторону, і якимось чином у неї є пропущені виклики під невідомими номерами, з'являється дике бажання перетелефонувати. Що зазвичай і роблять, це максимальна помилка! Адже під час того, як ви перетелефонуєте, з вашого рахунку можуть зняти всі кошти. Мало того, вас всюди буде підстерігати нав'язлива реклама, так ще й якщо вас зацікавить певний товар, то компанія заробить кругленьку суму на вас.

Перше, що приходить в голову коли вам мовчать у слухавку, це "невже шахраї?". Не хочеться нікого лякати, але тут нічого не вдієш, можливо таке, що ви стали жертвами шахрайства. Як саме це працює я вам зараз розповім. Вам телефонують, ви підіймаєте слухавку і говорите декілька слів, в цей момент на іншому кінці слухавки увімкнено запис голосу, і все готово. Тепер шахраї можуть цим скористатися задля отримання ваших даних. Адже зараз багато хто отримує доступ до своїх карток саме завдяки своєму власному голосу. А шахраї з легкістю цим користуються.

Пам'ятайте, щоб не потрапити у лапи шахраїв та не лишитися всіх грошей не варто підіймати слухавку з невідомого вам номера. А перед тим як перетелефонувати, варто перевірити від кого надходив дзвінок. В наш час це можливо, існують безліч програм, які в цьому можуть допомогти.

Однак існують ще так звані "холодні дзвінки". Ними як правило користуються певні компанії. Їхня ціль - прорекламувати свій товар, з метою збільшення кількості клієнтів. Для цього є певні працівники, яким виплачують зарплату за певну кількість дзвінків. Для цих людей головне, щоб ви взяли слухавку, і все. Ви можете навіть не дізнатися причину, чому вам телефонували.

Є звичайно і багато інших причин мовчання у слухавку. Можливо хтось помилився номером, і через декілька секунд як почули не потрібний голос відразу вибивають, або ж хтось через певні причини намагається вас залякати. Багато нюансів можна назвати з цього приводу, головне знати що робити в таких ситуаціях, і обов'язково навчіть та розкажіть про це своїм дітям та стареньким батькам.

Цікаво: Відомо, чому українці так часто страждають від схем шахраїв.

Отже, не варто підіймати слухавку, коли дзвонить невідомий номер, або взагалі встановити обмеження на телефоні, яке повідомляє про спам. Встановіть програму завдяки якій можна перевірити кому належить номер. Та будьте уважні і обережні, адже добре якщо той дзвінок виявиться від однієї з шанувальниць, а не від шахраїв, які можуть залишити вас без грошей.

Краще сто разів подумайте, а потім робіть, і все буде добре!

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

NO COMMENTS

Exit mobile version