Home Новини сучасних технологій Названо 6 корисних функцій месенджера WhatsApp в 2021 році

Названо 6 корисних функцій месенджера WhatsApp в 2021 році

0

В Україні всі користувачі смартфонів мають завантажені хоча б два месенджера і в більшості випадків, це буде Viber та WhatsApp, або Telegram та WhatsApp. Враховуючи таку неймовірну кількість активних користувачів WhatsApp (понад 2,5 млрд) цілком логічно, що для комфортної роботи з ним необхідно знати його корисні функції, про які ми сьогодні й поговоримо. Якщо конкретніше, то зараз буде названо 6 корисних функцій месенджера WhatsApp в 2021 році, які врятують вас в багатьох випадках.

Функція 1. Вимикаємо автоматичне збереження медіа файлів.

Проблемою всіх месенджерів є те, що вони зберігають всі медіа файли на смартфоні, чим захаращують його внутрішній простір, а це, в свою чергу, веде до сповільнення роботи смартфона і подальшу повну відсутність вільного простору.

WhatsApp по замовчуванню зберігає всі отримані файли в смартфоні, тому нам необхідно вимкнути цю функцію. Для цього переходимо в Параметри, потім в Чати і далі у Видимість Медіа. Зараз тільки вимикаємо цю опцію і все.

Функція 2. Дізнаємось, чи відправлене повідомлення було отримане і прочитане.

Досить часто трапляються випадки, коли необхідно знати з 100% впевненістю, що ваше повідомлення було доставлено співрозмовнику, але ви не знаєте як це зробити. В даному випадку, все досить просто, оскільки потрібно тільки натиснути й утримувати відправлене повідомлення до тих пір, поки не з'явиться кружечок, на який потім потрібно натиснути. Так ви отримаєте інформацію про повідомлення і чи доставлене воно.

Функція 3. Звільняємо внутрішній простір захаращений месенджером WhatsApp.

В продовження першого пункту повернемося до вільного простору, а точніше його залишків після месенджера WhatsApp. Якщо ви активно користуєтесь месенджером і ніколи не робили генеральне прибирання на смартфоні, то варто перейти в Налаштування смартфона, далі перейти в Дані та Сховище та шукати Управління Сховищем. Далі необхідно видалити всі медіа файли, які зберігав WhatsApp, а їх повинно бути достатньо. В залежності від активності користування месенджером, кількість видалених даних буде коливатися від сотень МБ до декількох ГБ.

Функція 4. Позначаємо важливі повідомлення.

Досить корисна функція, яка доступна в більшості месенджерів - позначення важливих повідомлень. Досить часто, отримавши важливу інформацію в месенджері, не хочеться її загубити або ж забути, відповідно її необхідно відмітити Важливою. Для цього тиснемо на повідомлення і очікуємо на появу Зірочки. Після того, як повідомлення було відмічено, переходимо в Налаштування месенджера і Шукаємо розділ Вибрані Повідомлення. Зараз всі важливі повідомлення ви зможете переглядати в одному місці, без потреби пошуку в діалогах.

Функція 5. Відправляємо своє розташування в чаті.

Також корисна функція, яка ще доступна у Viber та Telegram - відправка геоданих. Це корисна функція, яка не один раз рятувала подорожуючих і просто тих, хто хоче пояснити комусь, де він знаходиться.

Щоб відправити своє поточне розташування через WhatsApp необхідно натиснути скріпку в потрібному чаті та вибрати Місце і далі ділимося своїм розташуванням за допомогою GPS.

Функція 6. Вмикаємо режим аноніма.

Під режимом аноніма мається на увазі те, що ви можете вимкнути функцію, яка повідомляє вашого співрозмовника про те, що ви прочитали повідомлення. Деактивація цієї функції стане в нагоді тоді, коли ви не бажаєте комусь відповідати конкретно зараз, або в найближчий час.

Для цього переходимо в Налаштування, далі в Акаунти і потім в Конфіденційність та Звіти про прочитані повідомлення і вимикаємо цю функцію. Нагадуємо, що дана функція поширюється як на вас, так і на ваших співрозмовників, тобто вони не бачать чи ви прочитали повідомлення, так і ви не бачите, чи вони читають повідомлення.

Ми назвали тільки ті функції, які стануть в нагоді більшості користувачів месенджера. Також існує велика ймовірність, що з більшістю функцій ви вже познайомилися, але й можливо, що ми розказали вам щось нове.

Також нещодавно стало відомо, кому був вигідний збій в роботі Facebook та месенджера WhatsApp.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

NO COMMENTS

Exit mobile version