Home Новини сучасних технологій Названо 6 небезпечних Android додатків, які необхідно негайно видалити з свого смартфона

Названо 6 небезпечних Android додатків, які необхідно негайно видалити з свого смартфона

0

Ми вже неодноразово писали про те, як необхідно захищати себе та свій смартфон в інтернеті і навіть нещодавно (вчора), писали про те, як виявити вірус на своєму смартфоні. Навіть враховуючи попередні рекомендації, не завжди виходить захистити себе від вірусів і часом виявити їх не виходить досить тривалий час. Саме зараз мова піде про один з таких вірусів, який заражає смартфони і грабує його власників. Якщо детальніше, то зараз буде названо 6 небезпечних Android додатків, які необхідно негайно видалити з свого смартфона.

Всі додатки, які будуть перераховані нижче, були заражені новим вірусом - Joker. Небезпека цього вірусу полягає в тому, що виявити його неймовірно складно, а його мета - викрадення конфіденційної інформації. Крім цього, він ще й викрадає кошти із заражених смартфонів. Викрадення коштів відбувається методом підписок на різноманітні платні сервіси та послуги. В результаті, ви дізнаєтесь про цей вірус тільки тоді, коли з вашої прив’язаної банківської карти до смартфона, починають списуватися кошти за підписки.

Список додатків:

  • Fast Magic SMS
  • Super Massage
  • Super SMS
  • FreeCam Scanner
  • Travel Wallpapers
  • Auxiliary Message;

Якщо на вашому смартфоні встановлено хоча б один з цих додатків, то існує велика ймовірність що ваш смартфон або заражений вже, або в найближчий час це станеться. Відповідно до цього, краще видалити небезпечний додаток і перевірити свій смартфон на наявність вірусів. Також рекомендуємо перевірити виписку по своєму банківському рахунку на наявність невідомих списань.

Також після видалення одного з цих додатків, рекомендується скинути смартфон до заводських налаштувань, щоб остаточно видалити всі сліди небезпечних додатків з свого смартфона (якщо є підозра на зараження).

В майбутньому, ретельно стежте за тим, якими додатками ви користуєтесь і де вони були завантажені. Також варто стежити за останніми новинами, які стосуються кібербезпеки.

Також нещодавно стало відомо, як правильно налаштувати Android – смартфон, щоб він по швидкості не поступався iPhone.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version