Home Новини сучасних технологій Названо 7 легких дій на смартфоні, які допоможуть менше платити за мобільний...

Названо 7 легких дій на смартфоні, які допоможуть менше платити за мобільний інтернет

0

Всі ми добре знаємо, що мобільний інтернет в Україні дивна річ, він на початку місяця є, а через тиждень його нема. В такі моменти стає незрозумілим те, як витрачається інтернет, враховуючи, що мережею користувалися не частко. Так ось, зараз буде названо 7 легких дій на смартфоні, які допоможуть менше платити за мобільний інтернет і заощадити МБ до кінця тарифного місяця.

Виявляємо додатки-паразити

Досить частою причиною великого використання МБ є звичайні додатки. Якщо додатки, якими ми активно користуємося витрачають інтернет, то це цілком зрозуміло, а от що стосовно тих додатків, якими ми не користуємося? Зазвичай такі додатки працюють в фоновому режимі та активно передають та приймають велику кількість інформації з інтернету.

Щоб виявити такі додатки-паразити, необхіднно перейти в Налаштування та шукати розділ “Передача Даних”.

Використовуємо офлайн-режим в додатках

І так, найпростіший спосіб заощадити тарифні мегабайти — відключення передачі даних при використанні додатків. Тут мова піде саме про ігри та інші додатки, функціонал яких не постраждає від офлайн-режиму. Крім цього, ви позбудетеся реклами, якою насичені багато мобільних ігор.

Відключаємо рекламу в браузері

Це також популярний спосіб заощадження мобільного трафіку. Якщо при безлімітному інтернеті кількість використаного трафіку не рахується, то при мобільному інтернеті все навпаки. Реклама поїдає велику кількість МБ, особливо коли реклама триває півтора години (що досить часто можна побачити).

Вимкнути рекламу можна як в браузері, так і за допомогою сторонніх додатків.

Включаємо стиснення трафіку

Корисна функція більшості браузерів. В режимі стиснення трафіку веб-сторінки завантажуються набагато швидше і у стисненому вигляді. В такому варіанті сайт втратить багато своїх функцій, але сама інформація залишаться без змін. В Google також доступна технологія AMP, завдяки якій сторінки завантажуться набагато швидше, а тарифні МБ витрачаються помірно.

Відключаємо фонове оновлення контенту

Функція фонового оновлення контенту зручна у випадку з безлімітним мобільним інтернетом або ж домашнім інтернетом. У випадку з обмеженою кількістю тарифних ГБ, це вже не така класна функція. Якщо вимкнути її, то сторінки в браузері перестануть автоматично оновлюватися, а тільки при потребі.

Відключаємо синхронізацію по мобільній мережі

Якщо у вас обмежена кількість ГБ, то синхронізація по мобільній мережі може викачати з вас достатню кількість МБ. Рекомендується дозволити синхронізацію тільки через Wi-Fi.

Включаємо режим низького споживання каналу

Ця функція також позитивно відобразиться на заощадженні тарифних ГБ. За допомогою режиму низького споживання каналу можна зменшити використання стільникових даних (припиняються автоматичні оновлення та синхронізація фотографій).

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version