Home Новини сучасних технологій Названо 9 Android-додатків, які варто якомога швидше видалити з смартфона

Названо 9 Android-додатків, які варто якомога швидше видалити з смартфона

0

Коли ви останній раз перевіряли додатки на підозрілу активність? Швидше за все, ви таким ніколи і не займалися і це цілком логічно, оскільки більшість користувачів завантажують їх з офіційних магазинів Google та Apple і навіть не підозрюють, що якийсь із них може викрадати персональні дані, логіни та паролі і тому подібне. Так ось, ми практично кожного тижня публікуємо матеріали, які стосуються тих чи інших додатків, які в певній мірі можуть нашкодити вашій конфіденційності. На жаль, сьогодні чергова партія таких додатків, тому зараз буде названо 9 Android-додатків, які варто якомога швидше видалити з смартфона.

На цей раз в небезпеці користувачі соціальної мережі Facebook, оскільки заражені додатки якраз орієнтовані на збір даних для входу в облікові записи. Традиційно, вірус знаходиться в таких додатках, від яких найменше очікуєш шкоди і цього разу, майже всі 9 додатків відносяться до різних типів. Якщо на вашому смартфоні встановлено хоча б один з додатків, які перераховані нижче, то негайно видаляйте його (або їх). Перелік сформовано на основі кількості завантажень.

PIP Photo — 5,8 млн
Processing Photo — 500 тис
Rubbish Cleaner — 100 тис
Inwell Fitness — 100 тис
Horoscope Daily — 100 тис
App Lock Keep — 50 тис
Lockit Master — 5 тис
Horoscope Pi — 1 тис
App Lock Manager — 10 завантажень

Інформацією про ці додатки поділилися в лабораторії Dr.Web і вся необхідна інформація була передана в Google. На жаль, лише деякі з цих додатків були видалені з офіційного магазину Гугл, а деякі продовжують викрадати паролі та логіни для входу в обліковий запис Facebook.

Дані додатки, після завантаження, починають сканувати смартфон на наявність клієнта Facebook і у випадку, якщо такий присутній, виводять на екран вікно для авторизації в соціальній мережі. Якщо користувач вводить свої дані в це вікно, то його дані передаються зловмисникам.

Всім, в кого цей додаток встановлений на смартфоні, рекомендується спочатку видалити додаток, потім просканувати його на віруси, далі змінити пароль для входу в фейсбук та інші соціальні мережі. Рекомендується використовувати різні паролі для входу в різних сервісах.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version