Реклама

Названо актуальні мінуси та недоліки смартфонів Xiaomi в 2021 році

Останні Новини

Profi
Profihttps://www.instagram.com/baloh_y/
Головний редактор технічного контенту на ITech.co.ua, який зацікавлений у смартфонах та інших гаджетах.

Компанія Xiaomi та їхні суббренди асоціюються з непоганими смартфонами за помірну ціну, що цілком задовольняє потреби більшості користувачів, які просто не бажають переплачувати за смартфони, з яких потрібно тільки телефонувати та використовувати для соціальних мереж, месенджерів Viber або Telegram. Якщо раніше все так і було, то останнім часом в Xiaomi відбулися деякі зміни, на які складно не звернути увагу. Саме про це сьогодні й піде мова, а саме буде названо актуальні мінуси та недоліки смартфонів Xiaomi в 2021 році. Окрім Xiaomi, зачепимо також їхні суббренди Redmi, Poco та Black Shark.

Вартість смартфонів

Ми писали вище, що смартфони Xiaomi (та суббрендів) цінують саме за співвідношення ціни/якості, але це стосується більше бюджетних та середньобюджетних смартфонів. Таке співвідношення не стосується флагманських та субфлагманських смартфонів, вартість яких складно назвати збалансованою.

Для прикладу, останній флагманський смартфон Xiaomi Mi 11 8/256 GB можна придбати на Rozetka за 24 999 грн , а флагманський смартфон Samsung Galaxy S21 8/256 GB, на тій же Rozetka, доступний за 24 499 грн.

Як видно, флагман від Xiaomi дорожчий за флагман від Samsung на 500 грн, в даному випадку. Проблемою в даному випадку є те, що Xiaomi та Samsung трохи різні компанії і потенційні покупці більше довіряться корейській компанії, ніж китайській, особливо тоді, коли мова йде про дорогі пристрої. Така ж ситуація спостерігається й з топовими смартфонами Redmi, які за ціною нічим не поступаються пристроям Samsung.

Програмне забезпечення

Всі власники смартфонів Xiaomi знають про те, що фірмова оболонка MIUI проблемна і працює вона нестабільно не тільки на дешевих смартфонах, а й на флагманах також.

В більшості випадків, купуючи новий смартфон китайського гіганта, ви зіткнетеся з тим, що в смартфоні буде погано працювати автофокус при зйомці відео, будуть проблеми з оптимізацією та погано реалізована робота AOD. Це тільки найпоширеніші проблеми, але в реальності на різних смартфонах набір проблем також може бути різним.

Заперечувати той факт, що розробники MIUI виправляють помилки, які виникають, ми не будемо, але проблема полягає в тому, що після виявлення помилки, її виправлення може надійти як через тиждень, так і через місяць або ж не прийти взагалі.

Технічні проблеми

Смартфони, які випускаються під Xiaomi, Redmi, Poco та Black Shark, часто отримують спільні проблеми. Звісно, в масштабі компанії, складно випускати технічно ідеальні смартфони, але дратує те, що в практично всіх смартфонах присутні 2 проблеми, а саме проблема з швидкою втратою акумулятора та проблема з ультразвуковим датчиком наближення. Дані проблеми стосуються практично всіх смартфонів, випущених компанією Xiaomi.

В першому випадку (автономність), купуючи смартфон з акумулятором 4500-5200 мАг, ви очікуєте автономності хоча б півтора-два дня, а в результаті, отримуєте один неповний день, в чому мало приємного. В даному випадку, не рятує навіть наявність швидкої зарядки, оскільки вона не завжди умісна, особливо під час подорожі.

Стосовно датчика наближення, то при покупці смартфонів від Xiaomi, варто очікувати, що певний час на ньому не буде автоматично блокуватися екран під час розмови. Тривати таке буде або до першого оновлення смартфона, або ж до чергового оновлення MIUI.

Кількість смартфонів

Як мінімум один раз в тиждень, ми повідомляємо про те, що Xiaomi випускає черговий новий смартфон, який буде входити в ту чи іншу лінійку вже існуючих смартфонів. Крім цього, в Xiaomi полюбляють перевипускати вже існуючі смартфони просто під іншим брендом із мінімальними змінами.

Відповідно, через таку кількість смартфонів досить складно зробити правильний вибір, навіть коли він цілком очевидний. Прикладом може стати лінійка смартфонів Redmi Note 10, в яку входять наступні смартфони - 10, 10s, 10T, 10 5G, 10 Pro. Така ж історія із смартфонами Redmi 9 та Mi 11 - клонів неймовірна кількість.

Ми перерахували основні недоліки смартфонів Xiaomi в 2021 році, які, на нашу думку, не найкращим чином впливають на компанію. Звісно, ідеального бренду не знайти і всі "грішать" тими чи іншими проблемами, але в даному випадку, важливу роль відіграє саме їхня кількість.

Також нещодавно стало відомо, що флагманські смартфони Xiaomi перетворюються в цеглини після оновлення Android.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Названо 5 причин, через які швидко закінчується пам’ять смартфона

Найбільша неприємність при користуванні ПК, ноутбуками, планшетами і смартфонами полягає в тому, що на них рано чи пізно закінчується...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -