Реклама

Названо cервіс, на якому компанія Google заробляє найбільше

Останні Новини

Profi
Profihttps://www.instagram.com/baloh_y/
Головний редактор технічного контенту на ITech.co.ua, який зацікавлений у смартфонах та інших гаджетах.

Всім відома компанія Google у 2006 році уклала угоду, яка дуже добре вплинула на їх розвиток. Майже всі говорили, що це безглузда покупка. Але якої популярності вона досягла, вразило всіх. Ви напевно здогадалися, Google купила YouTube за більше ніж півтора мільярда доларів, що було дуже дорогою покупкою на той час. В ті часи інвестори вважали, що він закриється через авторські права. Та все склалося по-іншому. Всі й подумати не могли, що люди почнуть викладати свій матеріал на YouTube. Він почав працювати ще у 2005 році, але мав дуже маленьку популярність. Після скетчу Saturday Night Live, ютуб став набирати “обороти” та кількість відео з переглядами збільшувались. А статистику сьогодні можна залишити без коментарів, вона просто величезна! Просто вдумайтесь, прямо зараз на YouTube виходить дуже багато відео, що оцінюється приблизно в 500 годин, а в день встигають переглянути аж мільярд. Саме через це він другий сайт по кількості відвідувань.

Ви можете в будь-який час завантажити своє відео на YouTube. Google вирішила давати за це гроші, які отримує з реклами. Але як їх отримувати? Для цього і була розроблена монетизація. Тобто вам нараховуються гроші з переглядів. Но все не так просто, щоб цю функцію увімкнути, треба виконати певні умови. Через неї люди почали вважати викладання відео – роботою. Зараз на платформі YouTube існує дуже багато популярних каналів, один з них – PewDiePie. Уявіть, які кошти отримує за монетизацію його власник.

Цікаво: Користувачів платформи YouTube чекають нові зміни.

Не всі знають про саме популярне відео на платформі YouTube. Це Baby Shark Dance, що має 9,2 мільярди переглядів та 32 млн лайків. Як воно такого досягло, не зрозуміло, тому що на ньому діти всього лише танцюють під музику. Скільки Google на цьому відео заробила, можна тільки здогадуватися.

Так скільки ж Google заробляє у наш час на YouTube? Вони почали вкладати в нього дуже велику суму грошей на розвиток, яка ще по цей час невідома. З 2006 року дохід від нього почав зростати дуже швидко та зовсім скоро окупив його покупку. І вже у цьому році Google заробила цілі 182 мільярди доларів.

Також у Google були покупки, які не окупили себе. Наприклад: Motorola, активи HTC, Lenovo та інші. Це було дуже поганим рішенням і через них вони втратили досить багато грошей.

Нещодавно аналітики сказали скільки би зараз коштував ютуб. Приблизно 300 мільярдів доларів, що набагато більше за початкову ціну – півтора мільярда. Але за що така сума? Все через його дохід і популярність.

Також нещодавно було названо маловідомі функції мобільного YouTube, якими мало хто користується.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Геймерський Монітор LG 27GL83A IPS

В попередньому огляді в нас був геймерський монітор LG 27GL850 -B. Сьогодні ж ми розглянемо дешевшу версію цього монітора.Геймерський...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -